Milatović prijem / - FOTO: KABINET PREDSJEDNIKA
05/12/2023 u 21:44 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(FOTO/VIDEO) Milatović: Njegovanje najboljih odnosa sa drugim državama jedan od stubova vanjske politike Crne Gore

Milatović je izrazio zadovoljstvo što je domaćin skupa, kojim je još jednom potvrđeno snažno prijateljstvo Crne Gore i država koje predstavljaju i iskazao uvjerenje da će zajedno, u srdačnoj atmosferi, stvarati nove perspektive komunikacije i saradnje

- Crna Gora ima jasno utvrđenu vanjsku politiku, a jedan od njenih osnovnih stubova predstavlja i njegovanje najboljih mogućih odnosa sa drugim državama- rekao je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović na svečanosti koja je upriličena u Vladinom domu na Cetinju u čast predstavnika diplomatskog kora. 

Milatović je izrazio zadovoljstvo što je domaćin skupa, kojim je još jednom potvrđeno snažno prijateljstvo Crne Gore i država koje predstavljaju i iskazao uvjerenje da će zajedno, u srdačnoj atmosferi, stvarati nove perspektive komunikacije i saradnje. 



On je kazao da su godinu na izmaku obilježili brojni geopolitički izazovi sa kojima se suočava savremeni svijet, a  koji, kako je istakao, dodatno pojačavaju potrebu da unaprjeđujemo bilateralne i multilateralne mehanizme saradnje, prevenirajući krize i afirmišući mir.

- U tom smislu, diplomatija predstavlja osnovni alat uz pomoć kojeg možemo ovaj svijet učiniti boljim mjestom za život svakog čovjeka, nezavisno kojoj naciji ili vjeri pripada - rekao je predsjednik.

image

Milatović prijem

- FOTO: KABINET PREDSJEDNIKA

On je predstavnicima diplomatskog kora uputio zahvalnost zа predan rad na jačanju saradnje između Crne Gore i matičnih zemalja čiji su predstavnici u našoj državi.

- Prvih šest mjeseci obavljanja predsjedničke funkcije uvjerilo me u važnost i potrebu da, razmjenjujući stavove i mišljenja, dodatno doprinosimo međusobnom povjerenju i razumijevanju. Posebnu simboliku ovom događaju daje i to što se održava u našoj Prijestonici, gdje je stvarana crnogorska državnost i, prije vijek i po, začeta crnogorska diplomatija. Posebno sam srećan što će dio večerašnjeg programa biti i tradicionalni folklor, koji će vam oči i dušu ispuniti ljepotom crnogorske nošnje, igre i pjesme, donoseći do vaših srca duh naroda kojem pripadamo - poručio je u obraćanju predsjednik Milatović.

image

Jakov i Milena Milatović prijem

- FOTO: KABINET PREDSJEDNIKA

- Ovo je odlična prilika da izrazimo zahvalnost ambasadorima za njihov doprinos realizaciji spoljnopolitičke agende crnogorskog predsjednika u proteklih šest mjeseci, koja je bila veoma uspješna - rekla je Marija Lakić Barfus, savjetnica Predsjednika za vanjsku politiku.

- Rad Predsjednika Crne Gore temelji se na tri ključna stuba. To podrazumijeva jačanje Crne Gore kao kredibilne članice NATO-a, ubrzanje evropskog integracionog procesa Crne Gore kako bi postala prva naredna članica EU do 2028. godine, kao i jačanje dobrosusjedskih odnosa - kazala je Lakić Barfus.

image

Jakov i Milena Milatović prijem

- FOTO: KABINET PREDSJEDNIKA

Govoreći o samom događaju, ona je istakla da se radi o praksi koja već postoji u svim ostalim članicama Evropske unije i šire.

Ambasador Republike Hrvatske u Crnoj Gori Veselko Grubišić zahvalio je predsjedniku Milatoviću na organizaciji ovog događaja, izrazivši zadovoljstvo što se ovaj susret održava u crnogorskoj Prijestonici.

image

Milatović prijem

- FOTO: KABINET PREDSJEDNIKA

- Drago mi je  što se ovako lijepo diplomatsko druženje odvija baš ovdje na Cetinju. Prethodnih dana smo takođe imali divan događaj, gdje je Prva dama otvorila diplomatski bazar koji je bio jako uspješan - poručio je ambasador Grubišić.

Tokom svečane večere, u prijatnoj atmosferi, prisutni gosti su imali prilike da slušaju izvođenje gudačkog kvarteta i prate nastup folklornog ansambla KUD Njegoš sa Cetinja.

image

Milatović prijem

- FOTO: KABINET PREDSJEDNIKA
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 15:31