Nikola Milović / - DPS
19/05/2024 u 18:54 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Milović: Budvani će dobiti superiornu upravu, digitalizovaćemo usluge i vratiti Pjesmu Mediterana

Program razvoja,,Čista desetka”, sa kojojm se Budvanima predstavila pobjednička lista “Budva može bolje!” ima jednostavan cilj – vratiti gradu staru slavu kao turističkom i ekonomskom središtu Crne Gore, kazao je nosilac liste Demokratske partije socijalista Nikola Milović.

- Fokusiraćemo se na stvaranje pozitivnog doživljaja, te izgradnju efikasne uprave koja pruža visokokvalitetne usluge građanima, turistima i privredi. Privlačenjem vodećih hotelskih brendova i olakšavanjem poslovnog okruženja, otvorićemo vrata za investicije, kako stranim tako i domaćim investitorima. Digitalizacijom lokalne samouprave ubrzaćemo procese i postaćemo pouzdan partner svima koji žele da budu dio uspješne budućnosti Budve. Pokrenućemo inicijativu za hitne izmjene čitavog seta zakona kojim ćemo omogućiti bržu legalizaciji objekata i pokretanje novog investicionog ciklusa - poručio je on.

Dodijeliće, kako je dodao, po 10.000 eura bespovratnih sredstava izdavaocima privatnog smještaja za podizanje nivoa kvaliteta usluge i bolje kategorizacije.

- Smanjićemo nivo poreza na nepokretnost za 20%, zalagaćemo se za vraćanje stope PDV-a u ugostiteljstvu na 7%, za razvoj ženskog preduzetništva i zanata izdvojićemo milion eura, pomoći ćemo našim sugrađanima da dobiju pravično obeštećenje za oduzetu zemlju na teritoriji opštine Budva, osnovaćemo poseban opštinski organ koji će se baviti novim investitorima i investicijama, osnovaćemo poseban opštinski organ za podršku i pomoć građanima Budve pri legalizaciji objekata i uticaćemo na izgradnju i rekonstrukciju postojećih hotelsko-turističkih kapaciteta visoke kategorije - kaže Milović.

Milović: Podstanarima 350 eura mjesečno, besplatan vrtić za mališane

Pametan grad, dalje ističe on, znači digitalno upravljanje javnim gradskim saobraćajem i komunalnim servisima kao što su parking, rasvjeta, vodosnabdijevanje, u cilju efikasnog upravljanja resursima, smanjenja zagađenja, povećanja protočnosti saobraćaja, i posljedično, poboljšanja kvaliteta života u urbanoj sredini.

- Budva, zbog svoje veličine i geografskog položaja, može da digitalizuje većinu svojih javnih usluga i na taj način postane lider u primjeni smart city koncepta u Crnoj Gori. Planiramo da sprovodimo monitoring u svim oblastima rada gradske uprave, da unaprijedimo urbanu mobilnost, koja će smanjiti pritisak na Stari grad i šetalište. Kultni muzički festival “Pjesma Mediterana”, koji je nekad bio ponos Budve, će biti obnovljen i vraćen na scenu s novim sjajem i energijom. Oživjećemo ovu tradiciju koja je predstavljala vrhunski kulturni događaj, privlačeći talentovane izvođače i publiku iz cijelog regiona. Ovaj festival će biti prilika za promociju mladih talenata i afirmaciju domaće muzičke scene. Obnavljanjem budvanskog festivala podstičemo lokalnu privredu i turizam. Stoga, obezbijedićemo finansijsku podršku i olakšice za učesnike, kao i promociju festivala kako bi privukli što veći broj posjetilaca i turista u Budvu - zaključio je Milović.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. jun 2024 04:51