Milović - Malenica / - MINISTARSTVO PRAVDE
19/02/2024 u 16:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milović - Malenica: Hrvatska će pružiti svu potrebnu pomoć crnogorskom pravosuđu

Hrvatska je najbolji primjer Crnoj Gori kako treba raditi, poručio je ministar Milović

Crna Gora i Hrvatska imaju sjajne bilateralne odnose i efikasnu međudržavnu saradnju u oblasti pravosuđa, zaključeno je danas na sastanku između ministra pravde Crne Gore, Andreja Milovića i ministra pravosuđa i uprave Hrvatske, Ivana Malenice.

Hrvatska, kao jedina država Zapadnog Balkana koja je članica EU, susrela se, kako navode u saopštenju, sa sličnim izazovima na putu pridruživanja EU i sa sličnim poteškoćama prilikom unaprijeđenja i izjednačavanja zakonskih okvira sa zakonima EU, te Crnoj Gori može pružiti neophodnu ekspertsku pomoć, zasnovanu na iskustvu.

Sa tim u vezi, ministar Milović i ministar Malenica razgovarali su, dodaju u saopštenju Ministarstva pravde, o nizu zanimljivih zakonskih rješenja koja bi unaprijedila funkcionisanje i efikasnost crnogorskog pravosuđa i povela započetu reformu legislative u pravom smjeru.

Dogovoreno je, kako kažu, i konkretno produbljivanje saradnje pravosudnih sistema dvije države.

Ministar Malenica ponudio je, navode, pomoć Hrvatske prilikom procesa digitalizacije i u tu svrhu tokom sjutrašnjeg dana ministar Milović posjetiće Hrvatsko ministasrtvo pravosuđa i uprave.

Prilikom posjete, crnogorska delegacija imaće mogućnost da se na licu mjesta upozna sa načinom funkcionisanja hrvatskog sistema.

- Hrvatska je najbolji primjer Crnoj Gori kako treba raditi, poručio je ministar Milović.

Iz Ministarstva pravde kažu da je on podsjetio da je Hrvatska prošla kroz srodne reforme koje predstoje Crnoj Gori, uspješno okončavši proces pridruživanja EU i iskazao je vjeru da da će, kao dugogodišnja saveznica naše zemlje, hrvatska nastaviti da pruža podršku i pomoć koje su od velikog značaja na putu evropskih integracija.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 13:58