Andrej Milović / - SASAMATIC, VLADA
20/05/2024 u 10:48 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Milović na prestižnom Southeast Europe Transatlantic Economic Forumu u SAD-u

Ministar pravde Crne Gore Andrej Milović, boravi u radnoj posjeti Sjedinjenim Američkim Državama, gdje će kao jedan od glavnih govonika učestvovati na prestižnom Southeast Europe Transatlantic Economic Forumu.

- Ovaj forum predstavlja značajnu platformu za jačanje transatlantskih veza i unapređenje ekonomske saradnje između zemalja jugoistočne Evrope i SAD. Pored učešća na Forumu, ministar Milović će održati niz značajnih bilateralnih sastanaka sa visokim zvaničnicima američke administracije, kao i sa predstavnicima i rukovodiocima nekih od najvažnijih institucija iz oblasti pravosuđa i bezbjednosti, saopšteno je iz Ministarstva pravde.

Posjeta crnogorskog ministra pravde ima za cilj unapređenje pravosudne saradnje između Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država, razmjenu iskustava u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, kao i jačanje institucionalnih kapaciteta kroz konkretne projekte i inicijative.

Gorčević: Ne sumnjam u Milovićev rad, Zenovićeva kampanja neće remetiti fokus sa IBAR-a

Milović će se takođe sastati sa predstavnicima civilnog društva kao i sa predstavnicima crnogorske dijaspore u Sjedinjenim državama, čime će se dodatno osnažiti međusobno razumijevanje i saradnja na polju vladavine prava i zaštite ljudskih prava.

- Ova radna posjeta potvrđuje snažnu posvećenost Crne Gore jačanju međunarodnih partnerstava i unapređenju svojih pravosudnih i bezbjednosnih standarda, u cilju daljeg napretka ka evropskim i evroatlantskim integracijama, zaključuju iz Ministarstva.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. jul 2024 20:46