/ - FOTO: MINISTARSTVO
22/02/2024 u 16:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ministar Ivanović sa ambasadorkom Ben David: Švedska želi Crnu Goru u EU

Na sastanku je bilo riječi i o jačanju bilateralne saradnje u oblastima od obostranog značaja, a izražena je nada da će odnosi dvije zemlje uskoro biti dodatno unaprijeđeni savezništvom u okviru NATO-a

Ministar vanjskih poslova  Filip Ivanović razgovarao je danas sa ambasadorkom KraljevineŠvedske u Crnoj Gori na nerezidentnoj osnovi, Anikom Ben David. Sagovornici su ocijenili da dvije zemlje u kontinuitetu razvijaju prijateljske odnose, dodatno ojačane snažnom podrškom Švedske Crnoj Gori u ostvarenju punopravnog članstva u Evropskoj uniji.

- Odlučni smo da nastavimo putem reformi i upješno okončamo reformske procese započete u prethodnom periodu sa ciljem ubrzanja pregovora o prustupanju Uniji - kazao je ministar.

Ukazao je na važnost napredovanja ka EU prema principu individualnih zasluga, koje će, kako je istakao, pratiti reforme unutar same EU, kako bi Crna Gora ostvarila svoj glavni vanjskopolitički cilj i postala prva naredna članica Unije.

Ambasadorka Ben David je ocijenila da je Crna Gora, u kratkom vremenskom roku, uradila puno na planu reformi iz EU agende, te izrazila snažnu podršku Švedske daljem napretku naše zemlje na evropskom putu.

- Crnoj Gori je mjesto u porodici zemalja članica EU. Švedska želi da vas vidi u Uniji kao 28. članicu, Crna Gora to zaslužuje i nastavićemo da vam pružamo punu podršku na tom putu - kazala je ambasadorka.

Na sastanku je bilo riječi i o jačanju bilateralne saradnje u oblastima od obostranog značaja, a izražena je nada da će odnosi dvije zemlje uskoro biti dodatno unaprijeđeni savezništvom u okviru NATO-a.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 13:21