Raspopović i Bozaj / - FOTO: MVP
12/04/2024 u 20:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ministarstvo vanjskih poslova: Odnosi Crne Gore i Turske kvalitetni i sadržajni

Frekventan politički dijalog i spremnost za unapređenjem bilateralnih odnosa Crne Gore i Turske doprinijeće proširenju saradnje uspješnom implementacijom postojećih, ali i iniciranjem novih projekata, poručeno je sa političkih konsultacija između ministarstava vanjskih poslova (MVP) dvije države.

Iz crnogorskog MVP-a su saopštili da su sedme bilateralne političke konsultacije između ministarstava Crne Gore i Turske održane danas, u Podgorici.

Kako su naveli, delegacije su predvodili državni sekretar MVP-a Crne Gore Milisav Raspopović i zamjenik ministra vanjskih poslova Turske, Mehmet Kemal Bozaj.

U saopštenju se navodi da je u razgovoru dvije delegacije izraženo zadovoljstvo kvalitetnim i sadržajnim odnosima Crne Gore i Turske, koji se kontinuirano razvijaju i nadograđuju u brojnim oblastima.

- Frekventan politički dijalog na svim nivoima, kao i obostrano iskazana spremnost za unapređenjem bilateralnih odnosa, doprinijeće proširenju saradnje uspješnom implementacijom postojećih, ali i iniciranjem novih projekata - kaže se u saopštenju.

Ivanović: Pristupanje Crne Gore EU do 2030. realnost, uvjereni smo da se može desiti i prije

Iz MVP-a Crne Gore rekli su da je posebno značajnom istaknuta ekonomska dimenzija međudržavnih odnosa, kao i da je prepoznat prostor za njeno dalje intenziviranje, naročito u oblasti energetike, poljoprivrede, turizma i povezanosti.

- Takođe, obostrano je iskazana spremnost za daljim unapređenjem saradnje u oblasti zdravstva - kaže se u saopštenju.

Navodi se da je zajednički ocijenjeno da će značajan korak ka daljoj afirmaciji prijateljskih i partnerskih odnosa dvije države pružiti najavljene posjete predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića, odnosno ministra vanjskih poslova Filipa Ivanovića Turskoj, tokom ove godine.

- Na konsultacijama su razmijenjena mišljenja o regionalnim, EU i multilateralnim okvirima saradnje - dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 08:46