Armin Mujović / - FOTO: ARMIN MUJOVIć
12/04/2024 u 14:41 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Mujović: Svoju funkciju obavljao sam časno i transparentno

Armin Mujović poručio je da je tokom svog mandata nastojao da bude odgovoran, transparentan, častan i pošten.On se ogalsio povodom utvrđivanja prestanka mandata direktora Uprave za gazdovanje šumama i lovištima.

Poručio je tim   povodom da mi je bila izuzetna čast i zadovoljstvo što je u proteklom periodu obavljao ovu funkciju u periodu od preko godinu dana i osam mjeseci i što je bio na čelu Uprave za gazdovanje šumama i lovištima.

- Ovom prilikom želim da se javno zahvalim svim zaposlenima Uprave za gazdovanje šumama i lovištima na predanom, odgovornom i profesionalnom radu i odnosu prema poslovnim aktivnostima, kao i na podršci koju su mi pružali kako bismo zajednički ostvarili neke od zacrtanih ciljeva. Želio bih da pohvalim kolektiv Uprave, koji i pored brojnih poteškoća, nedostatka stručnog kadra, nedostajućih finansijskih sredstava, administrativnih barijera, nedovoljne opremljenosti i sličnih problema, nije ni u jednom trenutku odustao od nastojanja da se u istinskoj mjeri posveti zaštiti i unapređenju crnogorskih šuma, što sam od njih i zahtjevao i što su ulagali i dodatne napore i trud kako bi svi poslovni zadaci bili završeni u predviđenim rokovima - poručio je Mujović.

Zahvalio se i na na odličnoj i profesionalnoj saradnji resornom ministru,  Vladimiru Jokoviću i Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Upravi za inspekcijske poslove, Upravi policije i drugim nadležnim organima, bez čije podrške sigurno ne bismo uspjeli da realizujemo zacrtane planove.

- Tokom svog mandata nastojao sam da ovu funkciju obavljam odgovorno, transparentno, časno i pošteno, da unaprijedim postojeće stanje i da zaposlene Uprave organizujem na najbolji mogući način, kako bismo postigli što bolje rezultate. Mislim da smo u tome u velikoj mjeri i uspjeli, o čemu govore i rekordni poslovni rezultati za 2022. i 2023. godinu, a sve zahvaljujući predanom radu zaposlenih i ulaganju dodatnih napora kako bismo došli do takvih rezultata. Trudio sam se da posebnu pažnju posvetim rješavanju gorućih problema koji su Upravu opterećivali prethodnih godina, zbog čega se nadam da sam u tome i u velikoj mjeri i uspio. Od samog dolaska na ovu funkciju zalagao sam se prvenstveno za zaštitu crnogorskih šuma i insistirao na dodatnim angažovanjima u ovom segementu. U tom pravcu, postigli smo dosta, iako uvijek može bolje i uvijek treba težiti boljem - pojašnjava Mujović.

Ističe da je ponosan na postignute rezultate, koje su zajedničkim timskim radom ostvarili i pored brojnih izazova sa kojima su se na tom putu suočavali i da mu je bilo veliko zadovoljstvo da bude dio kolektiva Uprave za gazdovanje šumama i lovištima.

- Nadam se da će Uprava nastaviti sve započete aktivnosti, posebno u segmentu zaštite crnogorskih šuma i borbe protiv bespravnih radnji u šumama, kako bismo naše šume ostavili u što boljem stanju budućim generacijama i da će iz godine u godinu postizati i sve bolje poslovne rezultate, jer smo dokazali da kapacitet za to ima. Na kraju, želio bih da uputim iskrene čestitke novom VD direktora Uprave za gazdovanje šumama i lovištima, gospodinu Milošu Rajkoviću i da mu poželim mnogo uspjeha i dobrih poslovnih rezultata u budućem radu - zaključuje u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
22. jun 2024 11:48