Suljo Mustafić / Bošnjačko vijeće
10/05/2024 u 19:56 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Mustafić: Bošnjaci da slobodno ističu svoja obilježja u svakoj svečanoj prilici

Predsjednik Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori Suljo Mustafić pozvao je sunarodnike da u svim krajevima Crne Gore koriste svoja prava i slobodno ističu svoja obilježja u svakoj svečanoj prilici.

On je to kazao povodom obilježavanja Dana bošnjačke zastave, 11. maja i napomenuo da je isticanje bosnjačke zastave garantirano Ustavom i zakonima naše države.

Mustafić je kazao da Dan bošnjačke nacionalne zastave, predstavlja značajan datum za Bošnjake u Crnoj Gori, kao simbol utemeljenosti identiteta, historijskog trajanja i narodnog jedinstva.

- Ponosni smo na svoju autohtonu tradiciju, kulturno, jezičko i vjersko nasljeđe, na ovim prostorima, kao i na doprinos Bošnjaka u izgradnji multietničkog društva, te nezavisne i evropske Crne Gore - kazao je Mustafić.

On je naveo i da je Bošnjački narod privržen Crnoj Gori, kao demokratskoj zajednici slobodnih građana i ravnopravnih naroda, realnom okviru za ostvarivanje naših pojedinačnih i kolektivnih prava.

- Isticanje bosnjačke zastave garantirano je Ustavom i zakonima naše države i stoga pozivamo naše sunarodnike u svim krajevima Crne Gore da koriste svoja prava i slobodno ističu svoja obilježja u svakoj svečanoj prilici.Vjerujemo i da će lokalne uprave u kojima žive Bošnjaci, kao i svi naši sugrađani, doprinjeti u afirmaciji bošnjačkih nacionalnih simbola, koji su dio bogatstva različitosti u našoj Crnoj Gori - kazao je predsjednik Bošnjačkog vijeća.

Mustafić je u ime Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori, svim Bošnjakinjama i Bošnjacima čestitao 1.maj, Dan nacionalne zastave.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. jun 2024 00:24