Suljo Mustafić / Bošnjačko vijeće
01/03/2024 u 14:04 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mustafić: Želimo da Bosna i Hercegovina ide putem demokratskih procesa

U ime Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori, i u svoje lično ime, svim građankama i građanima Bosne i Hercegovine želim srećan 1. mart - Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, kazao je Suljo Mustafić, predsjednik Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori.

Na ovaj dan, prije trideset i dvije godine, Bosna i Hercegovina je stekla nezavisnost i međunarodno priznati suverenitet, te stoga on predstavlja posebno mjesto u njenom milenijumskom povijesnom trajanju, kazao je Mustafić.

- Želimo da Bosna i Hercegovina ide putem demokratskih procesa, teritorijalne cjelovitosti, ravnopravnosti i prosperiteta njenih naroda i svih građana, usmjerena ka euroatlantskim integracijama - kazao je Mustafić.

Isiče da se kao pripadnici bošnjačkog naroda ponose činjenicom da njihov narod predstavlja faktor stabilnosti i most koji povezuje Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu. 

- Bošnjačko vijeće u Crnoj Gori, kao najviše predstavničko tijelo bošnjačkog naroda,  nastavit će  da jača i unaprijeđuje  veze sa svojim sunarodnicima i samim tim doprinositi  snaženju prijateljskih  odnosa Crne Gore i Bosne i Hercegovine i čitavog regiona - istakao je Mustafić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 23:21