Miloš Nikolić / - FOTO: DPS
22/05/2024 u 14:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Nikolić: Građani da zahvale Spajiću što imaju predsjednika Skupštine koji ne čestita Dan nezavisnosti

Miloš Nikolić, portparol DPS Crne Gore, poručio je da "građani da zahvale Spajiću što imaju predsjednika Skupštine koji ne čestita Dan nezavisnosti".

- Dan nezavisnosti, koji je juče u Crnoj Gori obilježen na impresivan način sa iskrenom i čistom emocijom kojom su građani pokazali svoj odnos prema jednom od najsvjetlijih datuma novije crnogorske istorije, pokazao je i politički sumrak u kojem se naša država nalazi. Naime, dok su desetine hiljada građana na gradskim trgovima i ulicama proslavljali 21. maj predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić nije se udostojio ni da praznik čestita, čime je pokazao da i dalje ne prihvata nezavisnost države čiji je jedan od najviših državnih funkcionera - naveo je Nikolić u saopštenju.

Đurašković: Mandić se nije udostojio ni da čestita Dan nezavisnosti

Dodaje da "ipak, građani nema potrebe da se ljute na Andriju Mandiću".

- On i njegova politika su dobro poznati i sa skromnom podrškom biračkog tijela bili su decenijama na margini političkih zbivanja u Crnoj Gori. Za ovakvo stanje građani treba da zahvale isključivo Milojku Spajiću koji je pristao da sopstveno dostojanstvo baci pod noge i uvede Mandića na velika vrata na političku scenu čime je omogućio da Crna Gora ima predsjednika Skupštine koji otvoreno ponižava građane na najveće državne praznike - smatra Nikolić.

Ističe da "Ipak, nije daleko dan kada će građani dati svoj sud i o aktuelnoj političkoj većini i sve ih zajedno poslati onamo gdje su decenijama pripadali – na marginu političke scene".

- Jučerašnji dan je pokazao da taj dan ubrzo dolazi te da će već naredni Dan nezavisnosti Crna Gora dočekati sa državno odgovornom vlašću - zaključuje u saopštenju.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. jun 2024 06:51