/ - ANA NOVAKOVIĆ ĐUROVIĆ
18/04/2023 u 16:35 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Novaković Đurović: Crna Gora posvećena zelenoj i digitalnoj transformaciji

Crna Gora ima strateški okvir za održivi razvoj i cirkularnu tranziciju, za čiju punu implementaciju je neophodna digitalna transformacija, poručila je ministarka

Delegacija Crne Gore na čelu sa ministarkom ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, Anom Novaković Đurović učestvuje na 70. zasijedanju Ekonomske komisije Ujedinjenih nacija za Evropu. Tema 70. zasijedanja UNECE-a je “Digitalna i zelena transformacija za održivi razvoj u UNECE regionu”. Ministarka je saopštila da Crna Gora ostaje posvećena niksokarbonskom razvoju uz primjenu inovativnih i zelenih tehnologija.

- To znači da moramo biti spremni na veoma zahtijevan i dugoročan proces zelene i pravedne tranzicije, koji podrazumjeva koordinisano međugeneracijsko i međudruštveno djelovanje. Crna Gora ima strateški okvir za održivi razvoj i cirkularnu tranziciju, za čiju punu implementaciju je neophodna digitalna transformacija- poručila je ministarka.

Ona je ukazala na to da će informacioni sistemi koje koristimo, ili namjeravamo da implementiramo u Crnoj Gori u oblastima javne uprave, unapređenja obrazovanja, pristupa zdravstvu, zaštite životne sredine, klimatskih promjena i prostornih podataka, obezbijediti sveobuhvatnu dokumentacionu osnovu, stvoriti bolji ambijent i povećati i olakšati dostupnost javnih informacija i podataka građankama i građanima, ali i budućim poslovnim partnerima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. jun 2024 06:49