Ana Novaković Đurović / - GP URA
27/02/2024 u 19:05 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Novaković Đurović sa Varheljijem: URA ostaje posvećena evropskoj budućnosti Crne Gore

Novaković Đurović je kazala da URA ostaje konstruktivna u sprovođenju reformi vezanih za proces evropskih integracija, ali i da će biti kritičar svake odluke Vlade koja ide u suprotnom pravcu

Poslanica Građanskog pokreta URA Ana Novaković Đurović na sastanku sa komesarom Evropske unije za susjedstvo i proširenje, Oliverom Varheljijem, istakla je da je opozicija dala značajan doprinos ubrzanju evropskog puta Crne Gore.

- To je bilo naročito izraženo prilikom glasanja za imenovanja u pravosuđu i izbor VDT-a, čime je potvrđena istinska posvećenost URA-e evropskoj budućnosti Crne Gore, dodala je ona.

Novaković Đurović je kazala da URA ostaje konstruktivna u sprovođenju reformi vezanih za proces evropskih integracija, ali i da će biti kritičar svake odluke Vlade koja ide u suprotnom pravcu.

- Zabrinjava nas ekonomska strategija Vlade, jer program Evropa sad 2 ne postoji, ni u jednom strateškom dokumentu, već samo na nivou obećanja. Smatramo da takvo vođenje ekonomske politike urušava naš kredibilitet kao države kandidata i ne čini nas dobrim partnerom za sprovođenje važnih EU inicijativa, kao što je Plan rasta, poručila je Novaković Đurović.

Ona je zaključila i da je u prvih 100 dana, Vlada Skupštini predlagala zakone suprotne EU standardima i Ustavu Crne Gore i da očekuje da Evropska komisija kao i do sada, pomno i objektivno prati aktivnosti Vlade u procesu evropskih integracija.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. april 2024 03:40