/ foto: rade koprivica
31/05/2023 u 18:13 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Novaković Đurović: Snažna podrška Vlade za čisti vazduh u Pljevljima

Radovi na toplifikaciji Pljevalja i ekološkoj rekonstrukciji TE idu planiranom dinamikom, navela je ministarka

Mekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović danas je sa izvršnim direktorom EPCG Nikolom Rovčanin i saradnicima obišla radove na projektima ekološke rekonstrukcije i toplifikacije Pljevalja, kao i branu na Otilovićkom jezeru.

- Jako sam zadovoljna dinamikom kada je u pitanju ekološka rekonstrukcija. Već govorimo o 75 odsto završenih radova. Izvjesno možemo govoriti da će ovaj projekat biti završen u skladu sa realnim rokom. Ono što se čekalo nekoliko decenija, u veoma skoroj budućnosti će biti konačno finalizovano- navela je ona.

Kada je u pitanju projekat toplifikacije, ministarka je istakla da sada već govorimo o prvoj fazi realizacije ovog projekta sa izvjesnim vremenskim okvirom da projekat za drugu fazu možemo imati do kraja ljeta, početka jeseni.

- Ono što je mnogo važno jeste da su projekti ekološke rekonstrukcije i toplifikacije sinhronizovani i da oba projekta zajedno mogu dobiti svoju punu realizaciju u realnom roku. Ovo su projekti koji su apsolutno usklađeni sa ekološkim evropskim standardnima i direktivama i mislim da će služiti na ponos čitavoj Crnoj Gori- zaključila je ministarka Novaković Đurović

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

15. april 2024 10:26