Petar Odžić / - FOTO: SDP
15/03/2024 u 14:35 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Odžić: Ostaje da vidimo da li ćemo nastaviti evropski put ili skrenuti stramputicama

Glasanjem protiv smjene Andrije Mandića u Parlamentu, kao i zajedničkom akcijom u Strazburu u kojoj su DF I PES stali na stranu Rusije, jasan je pokazatelj na koju stranu čelnici parlamentarne većine odvlače državu, kazao je zamjenik predsjednika SDP, Petar Odžić.

Kako je rekao, DF i PES imaju različite zadatke i način djelovanja, ali im je cilj isti.

- Sprečavanje ulaska Crne Gore u EU, vraćanje na velikodržavne projekte iz 90-ih, kao i potpuna finansijska destabilizacija, kroz dužničko ropstvo - kazao je on.

Kako je ocijenio, potpuno razoren bezbjedonosni sektor, obezglavljena UP, dva zaduženja od 800 miliona, “suficit” bez centa plaćenih obaveza, poruke o velikodržavnim projektima, paljenje lutki pisaca, slavljenje datuma tuđih država uz obilježja drugih naroda, fašistički usklici na sve crnogorsko, samo su neki od rezultata “Rusije sad” koje su dvojac Spajić-Mandić već isporučili Vučiću!

- Država, kao i PES se nalaze na najbitnijoj raskrsnici, na kojoj nema popravnog! Da li ćemo nastaviti euroatlanski put i time očuvati stabilnost i mir, ili skrenuti stramputicama i tumarati u nepoznato, gledajući samo na Moskvu i Beograd, ostaje da vidimo - naveo je Odžić.

On je izrazio očekivanje da će premijer Spajić iznaći snage da se u vremenu pred nama odupre malignim ruskim uticajima, prožetim kroz djelovanje DFa, i na taj način opravdati naziv pokreta čiji je lider.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 08:11