Petar Odžić / foto: SDP
13/04/2024 u 11:48 h
Mili PrelevićMili Prelević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Odžić za “Dan”: Skandalozna vladajuća koalicija umara građane

Zamjenik predsjednika Socijaldemokratske partije i nosilac liste na lokalnim izborima u Budvi Petar Odžić tvrdi da je vladajuća koalicija, kao i vlast uopšte, na aparatima i samo je pitanje vremena kad će se i formalno ući u proceduru za njenu smjenu i raspisivanje novih parlamentarnih izbora.

– Građani su umorni od svakodnevnih skandala koje im priređuje šarena koalicija na vlasti, dok premijer vrijeđa poslanike i Skupštinu, a ministri bojkotuju sjednice Vlade; ministre iz sopstvene većine optužuju za najteža kriminalna djela, uz onakav izbor direktora policije, sve do političko-pravne bruke oko izbora u Šavniku. Ovakvih primjera ima desetine i sigurno da ne postoji država koja je članica NATO-a i buduća članica EU u kojoj su moguće ovakve stvari bez ozbiljnih politički, ali i pravnih posledica. Sve ovo ukazuje da je riječ o jednoj neozbiljnoj i nedorasloj družini koja ne može na odgovarajući način voditi državu i zbog toga su nam potrebne hitne promjene – kazao je Odžić u razgovoru za "Dan".

Komentarišući razgovore oko formiranja političkog pokreta Socijaldemokratske partije, Socijaldemokrata i Liberalne partije, on je ocijenio da taj pokret može ispuniti očekivanja dijela crnogorske javnosti.

– Jasno je da građani očekuju jačanje snaga koje su za evropsku i prosperitetnu Crnu Goru. Upravo je razgovor o formiranju ovog šireg pokreta, koji bi, pored politički srodnih partija, uključivao i nezavisne pojedince, aktiviste i lokalne pokrete, odgovor na ta očekivanja dijela crnogorske javnosti. Ova struktura može biti zamajac promjena nabolje u Crnoj Gori i garant reformi za bolje, pravedno i napredno drušvo – navodi zamjenik predsjednika SDP-a.

Inicijative za otklanjanje nepravdi

Kada je politička scena u rasulu, onda se to prenosi na sve sfere života, kaže Odžić.
– Dovoljno je vidjeti kakva je situacija sa plažama bila pred sezonu, ili da i dalje ne znamo ko je odgovoran za strahoviti promašaj kad su u pitanju lou-kost avio-kompanije. Imamo ogromnu stopu inflacije, cijene svih vrsta robe i usluga su kao u većini zemalja EU, a formalno povećanje zarada ne znači skoro ništa. Penzioneri sa najnižim penzijama dobili su uvećanja, ali oni koji su primali 470 eura danas imaju 476, što svakako nije ni pravedno ni pošteno – kaže zamjenik predsjednika SDP-a.
On smatra da su socijalna davanja smiješno mala, pa petočlana porodica treba da preživi mjesec od 172 eura.
– Mandićeva vlast dočekuje Dodika sa crvenim tepihom ispred Skupštine, umjesto da mu naplati korišćenje voda Bilećkog jezera. Sve ovo su razlozi zbog kojih je SDP pokrenuo niz inicijativa kako bi se ove očigledne nepravde prema građanima i milionske štete po budžet Crne Gore ispravile i nadoknadile – naveo je Odžić.

On smatra da ovaj pokreta može odigrati značajnu ulogu na predstojećim lokalnim izborima u Budvi, gradu iz kojeg i on dolazi, a moguće i da bude presudna snaga neophodna za formiranje vlasti u prestonici crnogorskog turizma.

– Budvi je potrebna stabilizacija političkih prilika, ozbiljna i normalna gradska vlast koja će rješavati nagomilane probleme. Naši građani su umorni od svega što im je postojeća vlast priredila protekle tri godine i upravo kroz podršku politici i ljudima okupljenim oko naše liste žele da vide promjene nabolje – rekao je Hodžić.

Moguće iznenađenje na lokalnoј provјeri volje građana: Bošnjačka stranka na izborima u Budvi?

On vjeruje da će Socijaldemokratska partija u Budvi vjerovatno nastupiti u okviru šire grupacije koja bi uključivala njihove partnere iz SD i LP, ali i niz pojedinaca i lokalno prepoznatih aktivista.

Milatović: Izbori u Budvi 26. maja

– Upravo to može biti presudna snaga da naša Budva, mediteranski biser, bude ubrzo prepoznata po dobrim vijestima, novim školama i vrtićima, odličnom zdravstvenom zaštitom i punom zaposlenošću svih naših sugrađana, a ne kao do sada po aferama i prepucavanjima – rekao je Odžić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 22:39