/ - FOTO: RTCG
14/07/2023 u 19:02 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nastavljena sjednica DIK-a

Predsjednik DIK-a Nikola Mugoša kazao je da se Ustavni sud izjasnio i podsjetio da je DIK poništio odluku o ponavljanju izbora

Nakon pauze koja je data zbog prigovora Bojana Zekovića i Ivana Vujovića iz SDP-a sjednica Državne izborne komisije (DIK) je nastavljena.

Na sjednici DIK-a koja se održava danas trebalo je da se proglase konačni rezultati parlamentarnih izbora koji su održani 11. juna, ali je sjednica zbog prigovora na kratko bila prekinuta i održan je radni sastanak.  

Na današnjoj sjednici Državne izborne komisije Bojan Zeković i Ivan Vujović iz SDP-a predali su prigovor na rad opštinske komisije Kolašin, prenosi portal RTCG.

Tokom sjednice, Vera Mijatović je kazala da prigovor pogledala i da se on odnosi na materiju koja nije u njihovoj nadležnosti.

- Smatram da je prigovor protiv zapisnika, da razmatramo kao drugu tačku. Odnosi se na nešto što je moguće osporavati od strane članova OIK, kazala je Mijatović.

Bojan Vujović je istakao da da se ne slaže sa rečenim jer se ne odnosi na zapisnik.

Mijatović je istakla da su na dnevnom redu utvrđivanje rezultata.

Predsjednik DIK-a Nikola Mugoša kazao je da se Ustavni sud izjasnio i podsjetio da je DIK poništio odluku o ponavljanju izbora. 

- S obzirom da smo ovaj predlog dobili sad, trebalo bi da imamo radni sastanak i da nakon toga da nastavimo raspravu o dnevnom redu- kazao je Koča Đurišić. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

06. maj 2024 14:03