Vladimir Pavićević / - FOTO TWITTER VLADIMIR PAVIćEVIć
26/02/2024 u 19:31 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pavićević: Ostavka Milatovića gola borba za političku moć

Interes Crne Gore nije da se ide na vanredne izbore, ocijenio je on

Predsjednik države Jakov Milatović podnio je ostavku na sve funkcije u Pokretu Evropa sad, što se može smatrati vrstom političkog udara Milatovića na Milojka Spajića kazao je za Adria televiziju politikolog Vladimir Pavićević.

On je ocijenio da se to tiče gole borbe za političku moć.

- Kako se razvijao proces koji je doveo do ovoga? – Tako što je Milatović vremenom u PES-u ostao bez uporišta takvih da bi mogao da odlučuje kako on smatra da je najbolje i kada je vidio da ih nema, a istovremeno je predsjednik Crne Gore, mjesecima je unazad i sam učestvovao u konsultacijama kako da se dođe do formiranje nove političke formacije, u kojoj bi suštinski on sigurno, a možda i u formalnom smislu, bio najnažniji politički autoritet, rekao je Pavićević i dodao je da je Milatović odlukom da istupi sa svih tih funkcija i da se distancira od Spajića dao signal da se proces formiranja političke opcije pod njegovim pokroviteljstvom približava samom finalu.

Komentarišući to što je iz Pokreta Evropa sad isključen ministar pravde Andrej Milović, ukazao je da on za kratko vrijeme imao veliki broj međunarodnih posjeta, putovanja…

- Sad mi vidimo da se radi o tome da je Milović tom međunarodnom komunikacijom pokušavao da sakrije odsustvo podrške naših ključnih  međunarodnih partnera za ono što su bile njegove opaske prema pojedinim ljudima iz tima u Crnoj Gori, koji vodi najposvećeniju borbu protiv mafije. To što je sklonjen iz PES-a i što će, ogromne su šanse, biti sklonjen iz Vlade, koliko ja mogu da procijenim, to se tiče snažnog uticaja dijela naših međunarodnih partnera na Spajića i druge članove vlade da je nedopustivo da jedan član vlade vodi kampanju protiv dijela tima koji vodi borbu protiv mafije i koji ima izuzetnu saradnju sa njima, rekao je Pavićević, ocjenjujući da Milović plaća cijenu za sopstveno političko djelovanje, prenosi portal Adria.

Prvi više niјe drugi

Kada je riječ o potencijalnom osnivanju nove stranke, čiju bi okosnicu činili bivši funkcioneri Socijalističke narodne partije i PES-a, smatra da bi bilo zanimljivo vidjeti koji će biti njen naziv, sistem ideja, vrijednosti koje će da zagovaraju…

- Ta stranka će vjerovatno biti usmjerena ka širenju saveza koji će biti veoma kritički nastrojen prema Spajiću. Možda najveće koristi od toga bi mogao da ima onaj ko je najsnažniji kritičar svega što radi Spajić, a to je Dritan Abazović, navodi Pavićević.

Na pitanje da li je Crna Gora bliža vanrednim izborima ili će doći do ubrzane rekonstrukcije Vlade, odgovara da interes Crne Gore nije da se ide na vanredne izbore, te da joj prija stabilizacija.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 01:34