Pokret evropa sad / - PES
27/09/2023 u 17:34 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

PES: Abazović umislio da tehnički mandat može trajati cijeloga života

Umjesto da je ostao upamćen kao političar koji afirmiše demokratske principe i gradi mostove, Abazović će biti upamćen po tome što je iznevjerio sve koga je stigao na domaćoj i međunarodnoj sceni, navode iz PES-a

Napadi odlazećeg premijera na mandatara i budućeg predsjednika Vlade jesu posljedica Abazovićeve spoznaje da se bliži kraj njegovoj anarhiji i nekontrolisanoj vlasti- saopštili su iz Pokreta Evropa sad (PES).

Prema njihovim riječima, Abazović je srušio tridesetoavgustovsku većinu i postao premijer zahvaljujući DPS-u, a zatim državu gurnuo u institucionalnu provaliju i rekordne budžetske rashode, koji se mjere stotinama miliona eura.

- Nazadovanje u evropskim integracijama, rasulo u sektoru bezbjednosti, te zloupotreba državnih resursa u svrhu kreiranja lažnih afera su nasljeđe Abazovića koje će uskoro biti prošlost. Brojne strane investicije, brzo članstvo u EU, Zakon o porijeklu imovine i ostala obećanja Abazovića pred formiranje manjinske Vlade, najbolje svjedoče koliko ozbiljnosti posjeduje i koliko riječ vrijedi premijeru u tehničkom mandatu- navode u saopštenju.

Kako ističu, umjesto da je ostao upamćen kao političar koji afirmiše demokratske principe i gradi mostove, Abazović će biti upamćen po tome što je iznevjerio sve koga je stigao na domaćoj i međunarodnoj sceni. 

- Međutim, tehnički mandat i Vlada sa izglasanim nepovjerenjem ne mogu trajati u nedogled, iako je Abazović upravo to umislio- navode u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. jul 2024 03:34