Pokret evropa sad / - PES
19/05/2024 u 20:27 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

PES: Frustracije DPS-a zbog zajedničke prošlosti sa zvaničnicima Srbije ne mogu ugroziti budućnost Crne Gore

Nakon što su UN demaskirale obmane i manipulativne interpretacije DPS-a i regionalnih aktera, te uvažile intervenciju crnogorske diplomatije da se amandmanima precizira odgovornost zločina u Srebrenici, glasnogovornicima politika prošlosti je ostalo samo da ponavljaju raskrinkanu propagandnu, saopštili su iz PES-a.

I na današnji dan su zajedno usaglašen stav prema crnogorskim amandmanima iskazale vlasti u Srbiji i opozicija u Crnoj Gori, dodali su u saopštenju.

- Žalimo da im je zajednički sadržitelj neuspješno obesmišljavanje napora crnogorske Vlade i diplomatije u prevazilaženju regionalnih i međuetničkih tenzija, što je preduslov za naš ubrzani integracioni put u EU - ističu iz Pokreta Evropa sad.

Stoga, kako kažu, "frustracije DPS-a zbog zajedničke prošlosti sa zvaničnicima Srbije ne mogu ugroziti budućnost Crne Gore."

- Opozicioni DPS koji sada drži lekcije o evropskim integracijama, ista je partija koja je pozivala i Vojislava Šešelja na Đukanovićevu inauguraciju davne 1998. godine - naveli su.

PES: Zvanični Beograd izgleda priželjkuje povratak DPS-a na vlast

To što je u međuvremenu DPS prestao da na partijske kongrese poziva svoje partijske kolege iz Srbije, ne znači da treba i država Crna Gora da odustane od dobrih regionalnih odnosa i saradnje sa legitimno izabranim predstavnicima Srbije, uz međusobno uvažavanje, zaključuju iz PES-a u saopštenju.

DPS: Vučić raskrinkao suštinu obmane Spajićevih amandmana, a poniženi PES frustraciju pokušao da liječi na DPS-u

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
31. maj 2024 07:41