Pokret evropa sad / - PES
14/05/2024 u 18:23 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

PES: Oni koji nas ne vide kao saveznika, imaju mogućnost da sa DPS-om sruše Vladu

Pokret Evropa sad (PES) saopštio je da partije koje ih ne vide saveznika imaju mogućnost da sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) sruše Vladu.

- PES kao građanska partija koju sačivanjaju sve etničke i vjerske zajednice iz Crne Gore se veoma principijelno i sa pijetetom odnosi prema svim žrtvama vođenih ratova. Poštujemo sve rezolucije o genocidu usvojene u Skupštini Crne Gore i presude međunarodnih sudova koje su osnovale Ujedinjene nacije - navodi se u saopštenju.

Kažu da će podržati i ubuduće sve rezolucije koje iskazuju poštovanje prema nevino stradalim žrtvama, "nezavisno kojoj naciji ili religiji pripadaju."

- Zbog prošlosti za koju nismo odgovorni, nećemo dovoditi u pitanje našu evropsku budućnost. To znači da ne prihvatamo bilo čiju propagandu na osnovu čega se narodi etiketiraju kao genocidni, što služi kao osnov za podrivanje zajedničke budućnosti, naveo je PES.

- One političke partije koje u građanskom PES-u ne vide saveznika za izgradnju ljepše perspektive naše zemlje, imaju mogućnost da sa DPS-om sruše Vladu i vrate nas na stare teme, koje su potjerale u inostranstvo na desetine hiljada građana Crne Gore - zaključuju u saopštenju.

Knežević: Upitna podrška Vladi ako Crna Gora podrži rezoluciju o Srebrenici

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. jun 2024 11:23