Pokret evropa sad / - PES
09/05/2024 u 17:04 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

PES: Vlada amandmanskim djelovanjem precizirala da se nijedan narod ne može smatrati genocidnim

Najave DNP-a da će razmotriti podršku Vladi je apsolutno legitiman potez. Međutim, razlozi su jako upitni ako uzmemo u obzir da aktuelna Vlada ne vodi politiku ni protiv jednog naroda, a pogotovo ne djeluje protiv srpskog i crnogorskog, saopšteno je iz PES-a.

Ističu da su amandmani u vezi Rezulucije o Srebrenici na kojima radi crnogorska Vlada i diplomatija upravo usmjereni na individualizaciji zločina i afirmaciji poštovanja mirovnog sporazuma u Dejtonu, što takođe garantuje opstanak entiteta, računajući i Republiku Srpsku. 

- Stoga je jasno da je Vlada svojim djelovanjem precizirala da se nijedan narod ne može smatrati genocidnim. Međutim, PES će podržati sve rezolucije koje osuđuju genocide i zločine na prostoru bivše Jugoslavije. Takođe, podsjećamo da je program Evropa Sad 2 već počeo sa implementacijom povećanjem minimalnih penzija, a u toku su sve radnje u pravcu pune implementacije, odnosno povećanja minimalne i prosječne plate- navode u saopštenju.

Smatraju da je apsolutno neutemeljena konstatacija u saopštenju DNP-a da PES krši Sporazum tako što potencira i otvara teme koje nas dijele po nacionalnim, vjerskim i ideološkim šavovima. 

- PES je politička struktura koja jasno ističe da su prioriteti ubrzani evropski put, unapređenje životnog standarda i vladavina prava. U svim segmentima u rekordnom roku isporučeni su konkretni rezultati, a sa druge strane neki drugi politički subjekti, u nedostatku vizije, potenciraju one teme koje nas dijele i svađaju- zaključuju u saopštenju.

DNP o najavi da će Crna Gora glasati za rezoluciju o Srebrenici: Dovedena u pitanje podrška Spajićevoj Vladi

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. jun 2024 07:44