/ - FOTO: BOšNJAčKO VIJEćE CG
19/03/2024 u 15:06 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Podrška aktivnostima Bošnjačkog vijeća

Ambasador Republike Turske u Crne Gori Bariš Kalkavan posjetio je Bošnjačko vijeće u Crnoj Gori i razgovarao sa predsjednikom Suljom Mustafićem i njegovim saradnicima.

- U srdačnom i otvorenom razgovoru, analizirana je društvena situacija i posebno položaj bošnjačkog i drugih  manjinskih  naroda  u  Crnoj Gori i konstatovano da je veoma važno snaženje demokratskih i  integrativnih procesa - navode u saopštenju.

Ambasador Kalkavan je ukazao  da je Bošnjačko vijeće veoma važna institucija  koja se bavi pitanjima od  značaja za bošnjački narod u Crnoj Gori. On je izrazio podršku radu Vijeća na pitanjima očuvanja identiteta, kulture, tradicije i unaprijeđenja demokratskih procesa i društvenog položaja  bošnjačkog naroda. 

Predsjednik Bošnjačkog vijeća Suljo Mustafić je zahvalio  na podršci Bošnjačkom vijeću  i njegovim aktivnostima, u proteklom periodu, kao i na ukupnoj podršci koju, kroz različite projekte, realizuju turske institucije i privrednici  u Crnoj Gori.

Zajednički je konstatovano da su Bošnjaci u Crnoj Gori, kao i  njihovi brojni  sunarodnici u Turskoj, snažan most povezivanja u svim sferama društva.

Sastanku su prisustovali  predsjednik Izvršnog odbora Mirsad Rastoder, kao  i potpredsjednik Bejto Šahmanović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 20:08