/ FOTO DPS - BOžIDAR JANKOVIć
26/11/2023 u 17:31 h
D.S.D.S.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Predata inicijativa za razrješenje Jankovića

U inicijativi odbornici zahtjevaju da se ista uvrsti u dnevni red naredne sjednice lokalnog parlamenta, koja je zakazana za srijedu, 29. novembra, godine sa početkom u 10 časova

Grupa odbornika u Skupštini opštine Bar predala je inicijativu za razrješenje izvršnog direktora DOO „Sportsko-rekreativni centar“ Bar Božidara Jankovića, nakon, kako navode, „izjave u kojem se na krajnje neprimjeren i prijeteći način obratio“ novinaru Zoranu Lekoviću.

U inicijativi odbornici zahtjevaju da se ista uvrsti u dnevni red naredne sjednice lokalnog parlamenta, koja je zakazana za srijedu, 29. novembra, godine sa početkom u 10 časova.

- U svijetlu događaja koji su se odigrali prethodnih dana, pažnju medija i cjelokupne javnosti zaokupirala je izjava Izvršnog direktora Sportsko-rekreativnog centra Bar, gospodina Božidara Jankovića, upućena novinaru Javnog servisa RTCG gospodinu Zoranu Lekoviću, u kojem mu se na krajnje neprimjeren i prijeteći način putem društvenih mreža obraća. Na ovaj sramni postupak, reagovalo je Ministarstvo kulture i medija, Uprava policije kao i razne NVO, čime su ukazali da su ovakve reakcije i izjave neprimjerene, zabrinjavajuće i nedopuštene. A imajući u obzir da takva izjava dolazi od strane funkcionera, dodatan je alarm za hitno postupanje. Član 5 stav 3 Etičkog kodeksa funkcionera lokalne samouprave („Službeni list Crne Gore – opštinski propisi“, br. 028/10 od 17.08.2010), propisuje da tokom svog mandata, ni u obavljanju funkcije, ni u privatnom životu, funkcioner lokalne samouprave (funkcioner lokalne samouprave je svako izabrano, postavljeno i imenovano lice u organima jedinice lokalne samouprave, stručnim i drugim službama, organima javnih službi i drugih organizacija čiji je osnivač opština) neće se ponašati na način koji bi degradirao ugled funkcije koju obavlja“, stoji u inicijativi.

Potpisani podnosioci inicijative navode da smatraju da „izabranim predstavnicima i lokalnim funkcionerima ne priliči da se u javnim istupima koriste pogrdnim i prijetećim kvalifikacijama na račun drugih, jer su to ljudi koji svojim ličnim kvalitetima i moralnim integritetom moraju služiti za primjer svim građanima Bara i Crne Gore“.

- U skladu sa članom 32 Statuta Društva sa ograničenom odgovornošću „Sportsko rekreativni centar – Bar („Službeni list Crne Gore opštinski propisi br. 045/21 od 29.12.2021. godine“) koji propisuje da postupak za razrješenje Izvršnog direktora, mogu pokrenuti najmanje 1/3 odbornika Osnivača, ovim putem pokrećemo postupak i zahtjevamo da se ova inicijativa uvrsti u dnevni red (u skladu sa članom 60 Poslovnika o radu Skupštine) XIII sjednice koja je zakazana za srijedu 29.11.2023. godine sa početkom u 10:00 časova„, zaključuju odbornici u Inicijativi.

Inicijativu je potpisalo 14 odbornika.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. februar 2024 02:36