foto: Vlada / - SASA MATIC
13/09/2022 u 16:48 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pročitajte koja su nova kadrovska rješenja Vlade

Vlada Crne Gore je, na danas održanoj osamnaestoj sjednici kojom je predsjedavao Dritan Abazović, razmotrila više kadrovskih pitanja

U tom kontekstu, Vlada je donijela Rješenje o određivanju Ivane Mašanović za vršiteljku dužnosti generalne direktorice Direktorata za krivično i građansko zakonodavstvo u Ministarstvu pravde.

Donijeto je rješenje o imenovanju Savjeta za reformu javne uprave u sastavu: Dritan Abazović, predsjednik i članovi:Marash Dukaj, ministar javne uprave, Filip Adžić, ministar unutrašnjih poslova, Aleksandar Damjanović, ministar finansija, Goran Đurović, ministar ekonomskog razvoja i turizma, Jovana Marović, ministarka evropskih poslova, Admir Adrović, ministar rada i socijalnog staranja, Saša Šćekić, predstavnik Zajednice opština Crne Gore, Duro Nikač, vršilac dužnosti direktora Uprave za ljudske resurse, Ivan Medojević, direktor Agencije za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama, Biljana Papović, predstavnica nevladinih organizacija, Milena Muk, predstavnica nevladinih organizacija i Dražen Cerović, predstavnik akademske zajednice.

Za sekretarku Savjeta za reformu javne uprave imenuovana je Marija Hajduković, generalna direktorica Direktorata za strateško planiranje u javnoj upravi, međunarodnu saradnju i IPA fondove u Ministarstvu javne uprave.

Vlada je donijela rješenje o prestanku mandata pomoćnika direktora ranije Uprave javnih radova - rukovodioca Sektora za upravljanje IPA projektima Predraga Radulovića, kao i rješenje o prestanku mandata pomoćnice direktora ranije Uprave javnih radova - rukovoditeljke Sektora za kapitalne projekte Bojane Mitrić.

Prestao je mandat pomoćnice direktora ranije Uprave javnih radova - rukovoditeljke Sektora za finansije, javne nabavke i opšte poslove Milice Bakić, kao i pomoćnici direktora ranije Uprave javnih radova - rukovoditeljke Sektora za planiranje i tehničku pripremu Maji Đurović Delić.

- Donijeto je rješenje o prestanku mandata generalne direktorice Direktorata za unutrašnju reviziju i nadzor rada organa državne uprave u ranijem Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta Slavice Drašković i o prestanku mandata generalne direktorice Direktorata za investicije, javne nabavke, finansije i računovodstvo i nadzor investicija i javnih nabavki u organima državne uprave u ranijem Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta Dragane Stanović. Kao i  o prestanku mandata generalnog direktora Direktorata za normativno-pravne poslove, kadrovske i opšte poslove, drugostepeni postupak i nadzor organa državne uprave u ranijem Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta Dejana Dašića, navode iz Vlade.

Vlada je predložila Skupštini akcionara „Plodovi Crne Gore" AD Podgorica da za člana Odbora direktora izabere Amru Terzić, a donijela je i Rješenje o prestanku dužnosti državnog sekretara u Ministarstvu pravde Bojana Zekovića.

- Donijeto je rješenje o razriješenju predsjednika Savjeta Agencije za investicije Crne Gore Janka Odovića i članova Ivane Malović, Milene Žižić, Dragane Jović i Gorana Čabarkape. Takođe, donijeto je i Rješenje o imenovanju predsjednika Savjeta Agencije za investicije Crne Gore Agrona Ibrahimija, kao i članova Damira Davidovića, Ernese Kardović, Iva Šoća i Andrije Ćetkovića, dodaju iz Vlade.

Donijeto je rješenje  o određivanju vršioca dužnosti pomoćnika direktora Uprave prihoda i carina - rukovodioca Sektora za usmjeravanje i nadzor nad radom carinarnica Vladimira Bulajića.

Za vršioca dužnosti i pomoćnika direktora Uprave prihoda i carina - rukovodioca Sektora za operativu u oblasti inspekcijskog nadzora postavljena je Bojana Andrejevića.

Vlada je odredila Dina Tutundžića za punomoćnika - predstavnika državnog kapitala na vanrednoj Skupštini članova društva „Azalea pomorski trening centar" d.o.o. Bijela.

Donijela je rješenje o određivanju vršioca dužnosti generalnog direktora Direktorta za plaćanja u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladislava Bojovića.

Razrješen je predsjednik Odbora direktora „ToMontenegro“ Filip Radulović, i članovi: Ana Tošanić Radunović, Pavle Tripkovića, Goran Đurović i Pavle Ljesar.

Imenovan je novi predsjednik Odbora direktora Pavle Ljesar, a za članove su izabrani Orhan Hodžić, Suad Đelović, Mirko Škerović i Vukadin Stojanović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 19:33