Blažo Rađenović / GP URA
20/04/2024 u 20:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Rađenović: Spajić me razriješio zbog namjere da u ponedjeljak Luku Budva vratim Budvanima

Blažo Rađenović, nosilac liste GP URA na predstojećim izborima u Budvi, saopštio je da je danas na hitnoj elektronskoj sjednici Vlade razriješen sa funkcije predsjednika Odbora direktora Javnog preduzeća za upravljenje morskim dobrom zbog namjere da u ponedjeljak zakaže sjednicu za vraćanje Luke Budva građanima.

On je naveo da je nakon njegovog razrešenja očigledno da bi sa tom odlukom poremetio kriminalne planove vlade na čelu sa Milojkom Spajićem koja planirala da u posjed Luke Budva uvede sumnjive investitore po formi kako su to radile vlade koje je vodila Demokratska partija socijalista.

- U prilog tome govori i činjenica da su na sjednici Vlade u četvrtak donijeli uredbu kojom su promijenili namjenu same luke, a sve pod izgovorm uspostavljanja međunarodne pomorske linije Budva – Dubrovnik, dodao je Rađenović.

Rađenović je naglasio da je ponosan na postignute rezultate, koji se mogu smatrati istorijskim za ovo javno preduzeće.

- U izvanrednoj saradnji sa 43. Vladom, za kratak vremenski period uspjeli smo da trajektnu liniju Kamenari - Lepetani povratimo u državno vlasništvo, raskinuvši štetni ugovor po državu sa privatnikom, ostvarimo prihod od marta do kraja 2023. rekordan prihod od oko 6 miliona, imamo u svom vlasništvu osam trajekata, zatim da vratimo Pine Opštini Tivat, raskinemo štetni ugovor sa Vektrom Boka, povećamo prihode firme za čak 73%. Firmu "Adriatic Properties", koja zakupljuje hotel Sveti Stefan i koja je godinama držala kupališta nedostupnim za građane, uveli smo u zakonske okvire i otvorili kupališta i staze za sve građane. Posebno sam ponosan na zaštićena područja tokom mog mandata, poput Platamuna, Katiča i Starog Ulcinja, zatim zalaganjem da se nakon dvije decenije dobiju urbanističko-tehnički uslovi za šetalište - lungomare na Svetom Stefanu, naveo je on.

URA u Budvi "Drugačije", nosilac liste Rađenović

Rađenović je dodao da je tokom 2023. prestižno ekološko priznanje dodijeljeno za ukupno 40 plaža i jednu marinu u Crnoj Gori.

- Krenuli smo u obračun i sa devastatorima prostora, poput zaleđa plaže Kamenovo, što očigledno ne odgovara ministru Odoviću koji stopira inspekcijske službe da rade svoj posao i štite prirodna bogatsva Crne Gore, već se stavlja u službu kapitala mimo opšteg interesa Budve i naše države. Srećno vam bilo, a ja sa kolegama iz Građanskog pokreta URA nastavljam borbu za drugačiju Crnu Goru, zaključio je Rađenović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
22. maj 2024 23:23