Položen vijenac na Spomenik partizanu borcu na Gorici / - FOTO: SD
09/05/2024 u 20:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

SD, SDP i LP: Na antifašističkim vrijednostima gradili smo savremenu Crnu Goru, koju treba vratiti evropskom putu

Rukovodstvo i odbori Glavnog grada Socijaldemokrata Crne Gore (SD), Socijaldemokratske partije (SDP) i Liberalne partije (LP) sa prijateljima i simpatizerima danas su položili vijenac na Spomenik partizanu borcu na Gorici, povodom Dana pobjede nad fašizmom i Dana Evrope – 9. maja.

- Danas kada slavimo antifašizam, ujedinjeni oko odbrane najvećih civilizacijskih vrijednosti koje predstavlja, želimo da pošaljemo poruku mira, solidarnosti i neophodnosti očuvanja građanskog bića naše države, ističući značaj pravednosti, hrabrosti i čojstva, koje istinski zastupamo i za koje se bespogovorno zalažemo - navode iz SD-a u saopštenj.

Kako dodaju, pored toga što su okupljeni oko sistema vrijednosti bazirnog na antifašističkim načelima, na kojima su gradili savremenu crnogorsku istoriju, a na kojima treba da se zasniva i budućnost, žele da ukažu na značaj istinske posvećenosti ideji o evropskoj Crnoj Gori i stremljenju ka vrijednostima koje predstavljaju Evropska unija i antifašizam.

- Mi, koji zastupamo i baštinimo antifašizam, kao dokazani predstavnici građanskog koncepta društva, koje je demokratsko, multivjersko i multietničko, na današnji dan imamo obavezu da ukažemo na bitnost obilježavanja ovog datuma i ovim označimo početak zajedničke akcije koja je usmjerena ka vraćanju Crne Gore na evropski i put antifašizma - dodaje se.

U Evropi se 9. maj obilježava kao Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope, u znak sjećanja na završetak Drugog svjetskog rata 1945. i početak stvaranja Evropske unije (EU), 1950. godine.

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

20. maj 2024 05:22