Sjednica bjelopoljskog opštinskog odbora / - SD
08/05/2024 u 11:44 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Šehović u Bijelom Polju: Nadstranački savez SD-a, SDP-a i LP-a doprinos snaženju građanskog bića Crne Gore

Siguran sam da će nadstranački savez na čijem osnivanju intenzivno radimo, u kojem će okosnicu činiti tri srodne državotvorne partije – SD, SDP i LP, doprinijeti dodatnom snaženju i konsolidaciji građanskog bića Crne Gore, poručio je predsjednik SD Damir Šehović.

On je na sjednici opštinskog odbora u Bijelom Polju da će savez kao takav predstavljati konkretan i kvalitetan politički odgovor na vrijednosno i svako drugo posrnuće našeg društva kojem nažalost svjedočimo poslednjih godina,

Crnoj Gori je, naglasio je dalje Šehović, više nego ikad potrebna pristojnost i civilizivanost u javnom prostoru, ali i odlučnost i dosljednost u suprotstavljanju populizmu i latentnom nacionalizmu kojem smo zahvaljujući neodgovornoj vlasti svakodnevno izloženi.

- Potrebno nam je aktivno učešće svih struktura društva, kako ideološki bliskih političkih partija, tako i društveno i držsvno odgovornih nepartijskih udruženja i pojedinaca. Neophodna je politička ponuda sa kojom su svi načisto, koja ima svoje istorijsko utemeljenje, ali i nove ljude i svježu energiju za novo političko vrijeme koje živimo. Zato me veoma raduje gotovo bezrezervna podrška koju dobijamo za novi model političkog djelovanja SD-a, zaključio je Šehović.

Šehović: Situacija u Vladi haotična, izbori su najčistije rješenje

Potpredsjednik SD-a i šef poslaničkog kluba te partije Boris Mugoša naveo je da populizam koji nažalost sve više dobija na značaju nije održiv način za ekonomski snažniju, socijalno odgovorniju, pravedniju i progresivniju Crnu Goru kojoj težimo.

- Takav neodgovoran pristup na srednji i dugi rok može imati veoma štetne posljedice po državu i društvo u cjelini, i po pravilu se završava neslavno. Zato je nužan snažniji i kredibilniji politički odgovor na takve pojave, i to ne samo nas koji kao poslanici SD-a to gotovo svakodnevno činimo u Skupštini Crne Gore, nego organizovanij, jači i širi društveni odgovor. A upravo to je poenta priče o kreiranju nove opozicione ponude, koja će vjerujemo brzo biti formalizovana, poručio je on.

image

Sjednica bjelopoljskog opštinskog odbora

- SD
image

Sjednica bjelopoljskog opštinskog odbora

- SD

Poslanik SD-a Branislav Bane Nenezić saopštio je da su starije kolege, koji su politički djelovali u još težem i izazovnijem političkom vremenu 90-tih godina, utemeljivači građanske, evropske i sekularne orijentacije Crne Gore.

- Zbog toga mi kao predstavnici nove generacije te iste politike imamo i dužnost i obavezu da te vrijednosti, na koje se gotovo svakodnevno na različite načine besprizorno atakuje, čuvamo i branimo, dostojanstveno i beskopromisno, kako nam uostalom i dolikuje, kazao je Nenezić.

Prema riječima Ismara Ćorovića, predsjednik opštinskog odbora u Bijelom Polju, svaki dobronamjeran građanin Bijelog Polja je ponosan na multietnički i građanski karakter te opštine.

- Nemam nikakvu dilemu da će najavljenim zajedničkim politčkim djelovanjem u formi nadpartijskog saveza, ta ideja u našem gradu biti još snažnija i dominantnija, kazao je Ćorović.

Sjednica bjelopoljskog opštinskog odbora je organizovana u okviru aktivnosti obilaska odbora i razgovora sa članstvom rukovodstva partije, a u kontesktu osmišljavanja novog modela saradnje između srodnih partija i pojedinaca, sa ciljem jačanja socijaldemokratske i generalno građanske misli u Crnoj Gori.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. jun 2024 07:25