Spajić sa Paniklovom: / - VLADA
08/12/2023 u 14:58 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Spajić sa Paniklovom: Vlada i UNDP posvećeni zajedničkim ciljevima

Skoro dvije decenije dugo partnerstvo između Vlade Crne Gore i UNDP-a rezultiralo je konkretnim i opipljivim reformskim rezultatima, poručila je Paniklova

Predsjednik Vlade Milojko Spajić sastao se sa stalnom predstavnicom UNDP-a u Crnoj Gori Ekaterinom Paniklovom sa kojom je razgovarao o nastavku jačanja saradnje prema zajedničkom cilju – ispunjenju Agende 2030, dostizanju ciljeva održivog razvoja i ubrzanju završetka procesa evropske integracije.

Spajić je istakao da je održivi razvoj jedan od prioriteta u radu 44. Vlade i kao takav prepoznat u posebnom resoru.

On je upoznao sagovornicu sa aktivnostima Vlade u kontekstu Agende 2030 i kazao da je za sprovođenje razvojnih politika važno da se dobiju kvalitetni podaci Popisa stanovništva, domaćinstva i stanova koji je u toku. To će, kako je istakao, pomoći dalji razvoj zemlje i doprinijeti unapređenju kvaliteta života svih građanki i građana.

- Drago nam je da smo nakon mjesec dana pregovora došli do rješenja u kome su svi zadovoljni. Sam proces otvara prostor da u ambijentu saradnje i međusobnog uvažavanja možemo donositi i druge važne odluke za našu zemlju, kazao je premijer.

Paniklova je podsjetila je da je UNDP, od osnivanja kancelarije u Crnoj Gori 2006. godine, realizovao projekte u vrijednosti preko 110 miliona dolara.

- Skoro dvije decenije dugo partnerstvo između Vlade Crne Gore i UNDP-a rezultiralo je konkretnim i opipljivim reformskim rezultatima, poručila je Paniklova, saopšteno je iz Kabineta premijera.

Ona je istakla da je nastavak snažnog partnerstva definisan programskim okvirom saradnje između UNDP-a i Crne Gore za period 2023-2027, koji je u potpunosti usklađen sa Agendom 2030 i prioritetima iz procesa pristupanja EU, i koji predviđa realizaciju projekata u vrijednosti od oko 40 miliona dolara.

Sa sastanka je poručeno da je zajednički fokus na jačanju otpornosti društva i transparentnih institucija usmjerenih na građane i građanke.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. februar 2024 19:41