Mirko Stanić / -  Мирко Станић
19/02/2024 u 14:06 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Stanić: Spajić obećavao veće plate, danas ga to “ne interesuje”

Spajić ne shvata da prosvjetari neće “veće plate” već ispunjenje ugovorne obaveze koju su potpisali sa svojim poslodavcem – Vladom Crne Gore, navodi on

Premijer Milojko Spajić se, povodom razgovara sa prosvjetnim radnicima i štrajka ponaša kao i u sektoru bezbjednosti. Njega to “ne interesuje” dok problem ne dođe do toga da danas desetine hiljada đaka u Crnoj Gori sjede kući, umjesto da su u klupama, saopštio je šef Medijskog tima SDP-a Mirko Stanić.

Spajić: Vlada neće odstupiti od svoje ponude, nema potrebe za štrajkom

- Spajić ne shvata da prosvjetari neće “veće plate” već ispunjenje ugovorne obaveze koju su potpisali sa svojim poslodavcem – Vladom Crne Gore. Ne čudi nas ni Spajićeva poruka da neće popustiti i da nema povećanja plata. Obećanja o hiljadu eura prosječne plate su ipak bila samo predizborni trik na osnovu kojega je i postao vlast - smatra on.

Prema njegovim riječima zbog toga je bitno da se hitno dođe do rješenja, da se ne bi oštetili oni koji su u ovoj priči najbitniji, a o kojima se u ovoj kakofonijii ne vodi ni malo računa.

- Crnogorski đaci ne smiju biti žrtve neispunjenih predizbornih obećanja i neozbiljnog pristupa rješavanju ozbiljnog problema koji je danas eksalirao. Makar i od Spajića – previše je - zaključio je Stanić.

Štraјk u 160 škola, za srijedu najavljeni novi pregovori

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. jun 2024 05:17