Jovana Todorović / - FOTO: DNP
08/05/2024 u 10:31 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Todorović: Bili smo u pravu za tzv. Kosovo, u pravu smo i za Srebrenicu

Odluka Komiteta ministara Savjeta Evrope da na majskom zasijedanju zakazanom za 17. maj ne glasa o prijemu Kosova u tu organizaciju potvrda je da je stav koji je po ovom pitanju imala Maja Vukićević bio potpuno ispravan, ocijenila je portparolka Demokratske narodne partije, Jovana Todorović.

- Podsjećamo javnost da je najava Demokratske narodne partije da će Vukićević glasati protiv prijema Kosova izazvala lavinu reakcija od strane Demokratske partije socijalista i njenih simpatizera, koji su danima vodili kampanju koja je prelazila sve granice dobrog ukusa, saopštila je Todorović.

Gorčević: Vukićević iznijela stav stvoje stranke, podržaćemo ulazak Kosova u Savjet Evrope

Kako je istakla, po informacijama koje su dostupne upravo su zemlje kvinte čije je ambasadore o stavovima Demokratske narodne partije danima izvještavao Ivan Vuković, stopirale prijem Kosova u Savjet Evrope.

- Pa očekujemo da potpredsjednik Demokratske partije socijalista pokaže isti nivo principijelnosti i uputi protestnu notu ambasadorima koje je danima tagovao u svojim objavama, ili im može pisati na društvenim mrežama, pod uslovom da ga nisu blokirali, navela je Todorović.

Nič: Crna Gora će podržati Rezoluciju o Srebrenici UN, ali je neće sponzorisati

Istakla je i da očekuju da će Demokratska partija socijalista iz protesta prestati da sarađuje i održava relacije sa zemljama koje ne podržavaju ulazak Kosova u Savjet Evrope, "jer bi to bilo principijelno nakon hajke koju su sprovodili protiv Maje Vukićević".

- Ipak znajući ih, ne očekujemo da taj nivo hrabrosti pokažu u relacijama sa zapadnim partnerima, jer za to ipak treba imati principe, kojih su se oni davno odrekli, dodala je ona.

Stejt department imao uvid, ali ne posreduje u vezi sa amandmanima Crne Gore na rezoluciju o Srebrenici

Todorović je naglasila "da kao što su imali jasan stav o prijemu Kosova u Savjet Evrope, koji se pokazao potpuno ispravnim, znaju da su u pravu i kad je u pitanju rezolucija o genocidu u Srebrenici, koju Crna Gora ne treba da podrži".

- Građani koji su dali podršku ovoj parlamentarnoj većini sigurno ne podržavaju novo ponižavanje Crne Gore od koje se po stoti put traži da glasa o istoj stvari. Najbolji dokaz da smo u pravu i po ovom pitanju je histerija koja dolazi iz redova opozicije i dijela NVO sektora, i smatramo da Vlada Crne Gore ima prilično lak izbor kada bira između dobro poznatih Bemax grantopreža i volje građana Crne Gore koji su svojim glasanjem na izborima jasno rekli ne destrutkivnoj politici bivšeg režima, zaključila je Todorović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. jun 2024 20:34