Jovana Todorović / - FOTO: DNP
23/05/2024 u 21:06 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Todorović: Rezolucija doživjela fijasko, narednih dana odlučićemo o daljim potezima

Rezolucija o Srebrenici doživjela je potpuni fijasko u Generalnoj Skupštini Ujedinjenih Nacija, saopštila je potparolka Demokratske narodne partije Jovana Todorović.

UN broje ukupno 193 članice, na današnjoj Generalnoj Skupštini UN-a glasala je 171 država.
-Samo su 84 države glasale "za",68 država bilo je uzdržano, a 19 država bilo je protiv. Dok 22 države nisu glasale, a to znači da ukupno 109 država nije glasalo za rezoluciju ili 56,5% članica UN nije glasalo “za”. Možemo zaključiti da nije glasalo “za” 2/3 svjetske populacije- pojasnila je ona.

Ističe da iako je cilj bio da “za” Rezoluciju glasa preko 100 država, uz neviđene pritiske od Njemačke, ipak je većina država odoljela pokušaju revizije istorije.
-Nažalost, među ovih 84 države koje su glasale "za" nalazi se i Crna Gora. Posebno je frustrirajuće što se Njemačka obrazlažući rezoluciju pozvala na Crnu Goru i njene sramne amandmane od kojih je jedan modifikovan, a drugi odbijen, čime je naša država upotrijebljena kao kama za prvi udar na Srbiju. Ovim činom vlada Milojka Spajića se upisala u najcrnje stranice crnogorske istorije proglašavajući i Crnu Goru za genocidnu državu- navela je ona.

Istakla je da DNP u potpunosti razumije nezadovoljstvo građana i njihova najavljena okupljanja zbog današnjeg glasanja Crne Gore.
- U skladu sa ranijom najavom,Predsjedništvo DNP- a će u narednih nekoliko dana  upoznati javnost o svojim daljim potezima- zaključila je ona.

Vučić: Neke zemlje željele da sačuvaju svoj obraz amandmanima


(FOTO) Protest zbog rezolucije o Srebrenici: "Ovo je političko samoubistvo Vlade"

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. jun 2024 03:52