Зграда Општине Андријевица / - Д.Ј.
23/05/2024 u 12:44 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

U Andrijevici zaključen birački spisak: Glasaće 3.827 građana

MUP obavještava da je broj birača u biračkom spisku u opštini Andrijevica po kome su održani prethodni izbori 11. juna 2023. godine je: 3.850; kao i da je roj birača u zaključenom biračkom spisku za lokalne izbore u opštini Andrijevica na dan 22. maj 2024. godine je: 3.827.

Povodom Odluke Predsjednika Crne Gore, g. Jakova Milatovića, broj: 014/24-505-01 od 30. marta 2024. godine, o raspisivanju izbora za odbornike u Skupštini opštine Andrijevica za 2. jun 2024. godine, shodno ovlašćenjima iz člana 16 Zakona o biračkom spisku, Ministarstvo unutrašnjih poslova obavještava da je broj birača u biračkom spisku u opštini Andrijevica po kome su održani prethodni izbori 11. juna 2023. godine je: 3.850; kao i da je roj birača u zaključenom biračkom spisku za lokalne izbore u opštini Andrijevica na dan 22. maj 2024. godine je: 3.827.

Uvid u birački spisak, birač može ostvariti lično, na šalterima Filijale za upravne poslove, državljanstvo i strance Andrijevica, svakim radnim danom (od ponedjeljka do petka) u terminu od 08 do 14 h, uz važeću ličnu kartu ili putnu ispravu (pasoš).Filijala za upravne poslove, državljanstvo i strance Andrijevica, u vrijeme održavanja izbora, tj. u nedjelju, 2. jun 2024. godine, radiće u periodu od 7 do 20 časova, kako bi građani bili u mogućnosti da preuzmu identifikaciona dokumenta, za čije izdavanje su zahtjev podnijeli u prethodnom periodu.

MUP otvorio e-mail adresu za slanje upita i prigovora povodom lokalnih izbora u Budvi i Andrijevici

Birač može izvršiti uvid u birački spisak direktno i preko internet portala www.biraci.me. Na tom portalu, građanin unosom broja lične karte ili putne isprave može provjeriti da li je u biračkom spisku i na kojem biračkom mjestu glasa.

Birači koji posjeduju elektronsku ličnu kartu izdatu nakon 30. marta 2020. godine, uvid u birački spisak mogu izvršiti direktno i preko internet portala https://e.servis.mup.gov.me, upotrebom certifikata za elektronsku identifikaciju koji je ugrađen u elektronsku ličnu kartu.

Napominjemo da je, a kako bi građanin bio u mogućnosti izvršiti uvid u birački spisak na opisan način, neophodno prethodno izvršiti aktivaciju certifikata u elektronskoj ličnoj karti. Uputstvo o načinu aktiviranju certifikata nalazi se na internet stranici https://ca.elk.gov.me

Uoči održavanja navedenih izbora, Ministarstvo unutrašnjih poslova oformilo je "Call-centar" sa jedinstvenim brojem 19820. Pozivanjem ovog broja i saopštavanjem ličnih podataka (ime i prezime, datum rođenja i ime roditelja) ili jedinstvenog matičnog broja, građanin će od operatera dobiti informaciju o tome da li je upisan u birački spisak i na kojem biračkom mjestu glasa. Jedinstveni broj 19820 je besplatan i dostupan za sve korisnike mobilne i fiksne telefonije u Crnoj Gori. "Call-centar" MUP-a radiće svakog dana počev od petka 24. maja, u terminu od 8 do 15 časova. "Call-centar" će uoči održavanja izbora, odnosno u petak 31. maja i subotu 1. juna raditi u periodu od 8 do 20 časova, dok će u nedjelju 2. juna, odnosno na dan održavanja izbora, raditi u periodu od 7 do 20 časova.

                                                                                                                              

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. jun 2024 17:06