Stan za sve / - URA
12/02/2024 u 10:04 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

URA: Za osnivanje Fonda "Stan za sve" biće namijenjeno 20 miliona eura

Država bi time sa 20 miliona eura omogućila u svega par godina da na hiljade naših građanki i građana dobije svoj krov nad glavom, navode iz URA

Za osnivanje Fonda "Stan za sve" potrebno je da država obezbijedi početni kapital od 20 miliona eura koji bi se isključivo koristio za izgradnju stambenih jedinica. Nakon izgradnje stanova podstanari i svi koji nemaju riješeno stambeno pitanje bi mogli da kupe stanove po cijeni koštanja izgradnje, odnosno, po duplo povoljnijim cijenama od onih koje su trenutno na tržištu nekretnina, što znači, nekih 900 eura po kvadratu, saopštili su iz GP URA.

- Nakon prodaje stanova Fond bi povratio uloženo i na taj način bi u svakom trenutku raspolagao sa tih 20 miliona eura, koje bi zatim ulagao u izgradnju novih stambenih jedinica. Država bi time sa 20 miliona eura omogućila u svega par godina da na hiljade naših građanki i građana dobije svoj krov nad glavom - navode iz URA.

Smatraju da bi država kasnije postepeno mogla i da povećava sredstva Fonda, a njihov predlog će biti da se dodatna sredstva obezbijeđuju na osnovu Zakona o nelegalno stečenoj imovini, koji Crna Gora mora usvojiti kako bi se na adekvatniji način obračunala sa organizovanim kriminalom i korupcijom.

- Sve što je potrebno da bi ovaj program zaživio je da se u Skupštini Crne Gore usvoji Zakon o osnivanju Fonda "Stan za sve". URA je već pripremila Predlog zakona u formi nacrta, a koji ćemo nakon neke vrste javne rasprave, okruglih stolova i opsežnih konsultacija i sastanaka sa svim zainteresovanim stranama predati u skupštinsku proceduru na usvajanje - saopštili su iz URA.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. jun 2024 21:23