Odbor, Laković / - PRINTSCREEN/SKUPšTINA
13/02/2024 u 11:39 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Odbor za bezbjednost podnijeće krivičnu prijavu protiv NN lica zbog otkrivanja tajnih podataka sa sjednice

Laković je u obrazloženju naveo da je dnevni list Vijesti objavio tekst pod nazivom "Poslanici "pozelenjeli" zbog Milovićevih "susreta sa mafijašima": Šta se dešavalo na zatvorenom dijelu sjednice Odbora", te da se iz navoda predmetnog teksta može osnovano posumnjati da je autoru teksta neko iznosio podatke sa zatvorenog dijela sjednice

Odbor za bezbjednost i odbranu većinom glasova usvojio je predlog predsjednika tog skupštinskog tijela Miodraga Lakovića da nadležnom tužilaštvu podnesu krivičnu prijavu protiv NN lica zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršeno krivično djelo otkrivanje podataka sa zatvorenog dijela prošle sjednice Odbora označenih stepenom tajnosti.

Lakovićev predlog uslijedio je nakon teksta objavljenog u dnevnom listu "Vijesti" 11. februara pod nazivom "Poslanici "pozelenjeli" zbog Milovićevih "susreta sa mafijašima"".

Laković je u obrazloženju naveo da je dnevni list Vijesti 11. februara 2024. godine objavio tekst pod nazivom "Poslanici "pozelenjeli" zbog Milovićevih "susreta sa mafijašima": Šta se dešavalo na zatvorenom dijelu sjednice Odbora", te da se iz navoda predmetnog teksta, redoslijeda izlaganja i određenih detalja rasprave može osnovano posumnjati da je autoru teksta neko iznosio podatke sa zatvorenog dijela sjednice.

Kako je prethodno kazao Laković, upozoravao je da otkrivanje podataka i saopštavanje podataka sa zatvorenih sjednica neovlašćenom licu predstavlja krivično djelo iz člana 369 otkrivanje tajnih podataka koje se naravno goni po službenoj dužnosti i zapriječena je kazna do osam godina zatvora.

Laković je rekao da se podnošenjem krivične prijave pokazuju poštovanje Skupštine i Odbora, međutim, poslanik Vladislav Bojović (DNP) prethodno je u diskusiji naveo da to ne treba da čine poslanici.

- Onaj ko treba da reaguje nije parlament, već glavni specijalni tužilac, logično je da on prvi to inicira, naveo je Bojović, dodajući da je neophodno čuvati Odbor i Skupštinu od nečega što bi moglo biti kompromitujuće.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 16:59