/ Danijel Živković
29/11/2023 u 10:39 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Živković: DPS neće učestvovati u popisu, nedostaje 500 popisivača, podliježe se pritisku Beograda

Živković je naveo da od septembra ukazuju da je Vlada Dritana Abazovića pripremala popisnu prevaru i da je to potvrdilo odlaganje popisa

Danijel Živković, v.d. predsjednika Demokratska partija socijalista Crne Gore, saopštio je na današnjoj pres konferenciji da nisu ispunjeni uslovi za popis građana.

On je kazao da DPS u takvom popisu neće učestvovati i da nije jasno zašto s epodliježe pritisku Beograda.

- Sugerisali smo da nedostaju popisivači, to ste čuli i od predstavnika MONSTAT-a, nekih 500 popisivača nedostaje. U čitav proces smo ušli dobronamjerno - rekao je on i rekao da nisu ni uslovi vezani za softver.

Živković je naveo da od septembra ukazuju da je Vlada Dritana Abazovića pripremala popisnu prevaru i da je to potvrdilo odlaganje popisa.

- Ne znamo u ovom momentu zašto se podliježe pritisku Andrije Mandića, odnosno Beograda. Pretpostavka je da je ucjena Mandića mnogo veća nego dogovor koji bi sa opozicijom sproveli. Očigledno je nekome namjera i interes da uđe u realizaciju ovog posla i ako uslovi nisu ispunjenI. Evo i danas još jedna šansa, neka odlože ovo na nekoliko dana, da vidimo kako će se podaci u softveru unositi -  naveo je između ostalog Živković.

On je na pitanje novinara rekao da su njihovi zahtjevi bili jasni.

- Ne vidim šta je sporno da na popis krene pet dana kasnije, da se sazove softverska komisija, pripremi specifikacija softvera,  i da ako možemo i mi pomognemo po pitanju popisivača koji nedostaju, njih 500 -  naglašava on.

Živković je rekao da ako misle da se vežu za rokove tako što će Andrija Mandić reći da će popisa biti, bili ispunjeni uslovi ili ne, onda je jasno šta je nečija namjera.

On je još jednom pozvao nadležne da razmotre situaciju i učine sve kako bi se popis stanovništva obavio u regularnim uslovima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
26. jul 2024 00:44