Oliver Varhelji / screenshot
29/01/2024 u 19:22 h
B.G.B.G.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Varhelji: Zadovoljni smo odlučnošću nove Vlade

Tokom moje posjete u Podgorici prošlog novembra, imao sam čast da vidim i čujem odlučnost Evropske unije u vezi vlade i naroda Crne Gore i sada je veliko zadovoljstvo dočekati vas ovdje u Briselu - kazao je Varhelji

Veoma smo zadovoljni da vidimo da nova crnogorska vlada je više nego odlučna da preduzme neophodne reforme i da nastavi pokret napred na putanji pristupanja. Trenutno smo u veoma kompleksnom geopolitičkom reljefu. Ruski rat, agresija protiv Ukrajine, kao i kriza na Bliskom istoku.

- Uvećanje Evropske unije je strateško pitanje za mir, bezbjednost, stabilnost i napredak našeg kontinenta. S tim u vezi naše veze sa Crnom Gorom i Zapadnim Balkanom, koje su strateške - kazao je komesar Oliver Varhelji tokom Međuvladine konferencije Milojku Spajiću.

- Tokom moje posjete u Podgorici prošlog novembra, imao sam čast da vidim i čujem odlučnost Evropske unije u vezi vlade i naroda Crne Gore i sada je veliko zadovoljstvo dočekati vas ovdje u Briselu - kazao je Varhelji.

Istakao je da su danas imali priliku da razgovaraju o odnosima sa Crnom Gorom detaljno i da pregledaju proces pristupanja Evropskoj uniji.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. jun 2024 17:17