/ - FOTO: TELEVIZIJA NIKšIć
20/03/2024 u 18:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Adžić: Sukobi u većini partija parlamentarne većine

URA nikada ne bi bila dio ovakve 44. Vlade, kazao je Filip Adžić, potpredsjednik GP URA i poslanik u Skupštini, gostujući u emisiji „Kontakt“ RTV Nikšić. Kako napominje, odredili su se jasno i prilikom samih pregovora.

- Jasno je i tada bilo – što se grbo rodi, vrijeme ne ispravi. Ako je postavljeno na lošim temeljima, na nezdravim osnovama, nema nikavu perspektivu ni budućnost. I sada imate na pomolu velike političke kalkulacije. S obzirom na to da nijedna partija ni iz vlasti ni opozicije nije u nekom sjajnom političkom trenutku, nije im ni momenat za izbore. Pokret Evropa sad već ima unutrašnje turbulencije. Takođe postoje nesuglasice, različita mišljenja i stanovišta i unutar koalicije Za budućnost Crne Gore. Imamo i medijske špekulacije o sukobu unutar Demokratske Crne Gore i borbe za prevlast unutar partije. Tako da ne cvjetaju ruže ni u jednoj partiji parlamentarne većine. Međutim, isto tako mogli smo svjedočiti partijskim obračunima i unutar Bošnjačke stranke, u Demokratskoj partiji socijalista – najavu formiranja nove partije koju bi predvodio Duško Marković. Zato i očekujem velike političke kalkulacije - poručio je Adžić za RTNK.

Jano je da od samog početka, ne postoji povjerenje na relaciji predsjednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova, odnosno PES-a i Demokratske CG, kazao je Adžić komentarišući stanje u sektoru bezbjednosti i izbor vd direktora UP.

Adžić: Spajić bacio na koljena sektor bezbjednosti

- Zbog tog nepovjerenja i jedni i drugi su tražili model kako da dođu do rješenja koje je njima najviše prihvatljivo. U cijeloj toj borbi za vlast, stradala je Uprava policije i pojedinačno kandidiati koji su se prijavili. Zakon o unutrašnjim poslovima je vrlo jasan – prijedlog za vd direktora policije mora doći od ministra unutrašnjih poslova - izričit je Adžić.

Jednoglasna odluka o saslušanju premijera Milojka Spajića i ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića, za potrpedsjednika GP URA Filipa Adžića je dobra jer ukazuje na potrebu da se sazna puna istina o onome što se dešavalo i apeluje da se to kontrolno saslušanje obavi što prije.

Intervju sa Filipom Adžićem, potpredsjednikom GP URA i poslanikom u Skupštini, emitujemo u emisiji „Kontakt“ od 20 sati i 30 minuta.

Foto/video: RTNK

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 08:02