/ - FOTO: SKRINšOT - YOUTUBE
17/02/2024 u 16:51 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Milatović: Odluke poput one o Čamgozu utiču na međudržavne odnose

Drugi dan našeg učešća na Minhenskoj bezbjednosnoj konferenciji počeo je mojim susretom sa američkim senatorom Marfijem, kazao je on

Crnogorski predsjednik Jakov Milatović rekao je da u narednom periodu donosioci odluka moraju biti dodatno odgovorniji kako bi se zaštitili interesi, prije svega, Crne Gore.

- Drugi dan našeg učešća na Minhenskoj bezbjednosnoj konferenciji počeo je mojim susretom sa američkim senatorom Marfijem. Tom prilikom sam još jednom ponovio strateško partnerstvo između SAD i Crne Gore. Dan je nastavljen sastancima sa predsjednicima Litvanije i Letonije, a to su dvije zemlje koje snažno podržavaju evropski put Crne Gore - kazao je Milatović. 

On je rekao da su  razgovarali i o dodatnom unapređenju naših ekonomskih odnosa, prenosi portal RTCG.

- I možda posebno važan i interesantan je bio sastanak sa ministrom vanjskih poslova Republike Turske, gdje je turska strana izrazila zabrinutost zbog neizručenja njihovog državljanina, koji je optužen za ozbiljna djela, teška krivična djela iz oblasti organizovanog kriminala u Turskoj. I možda je i ovo prilika da zaista još jednom treba napomenuti sve donosioce odluka u Crnoj Gori, da postoje negativne posljedice određenih odluka, da te negativne posljedice nekada imaju refleksiju u odnosu na međudržavne odnose i da zaista u narednom periodu svi moramo biti dodatno odgovorniji kako bismo zaštitili interese prije svega Crne Gore - predočio je Milatović.

Podsjetimo, ministar pravde Andrej Milović odbio je nedavno da izruči turskog državljanina Binali Čamgoza.

Turska ga potražuje zbog sumnje u stvaranje kriminalne organizacije i pokušaja ubistava. Crna Gora je odbila da ga izruči zbog zdravstvenog stanja, ali i etničkog porijekla zbog kojeg bi, kako sumnjaju, mogao biti dodatno ugrožen. 

Binali je zatražio politički azil.

Turski državljanin Binali Čamgoz je u Crnoj Gori uhapšen po turskoj potjernici Interpola.

Crnogorskim zakonima je predviđeno da je odluka o izručenju pravo ministra pravde.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 15:05