Vijeće za nacionalnu bezbjednost / - FOTO: VLADA CRNE GORE/ DJORDJE CMILJANIC
23/02/2024 u 16:44 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vijeće za nacionalnu bezbjednost predlaže procjenu ugroženosti Milovića

Na sjednici je data puna podrška nadležnim institucijama u svim aktivnostima suzbijanja organizovanog kriminala, a posebno u otkrivanju sprege organizovanih kriminalnih grupa sa pripadnicima bezbjednosnog sektora

Vijeće za nacionalnu bezbjednost je na današnjoj sjednici predložilo izradu procjene stepena ugroženosti ministra pravde Andreja Milovića.

- Vijeće konstatuje da je bezbjednosna situacija u zemlji stabilna i da će svi organi obavještajno bezbjednosnog sektora nastaviti još predanije da rade na jačanju borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, očuvanju mira i bezbjednosti - saopšteno je nakon sjednice.

Milović: Smatram da sam ugrožen, sjutra ću tražiti novu procjenu bezbjednosti

Vijeće je donijelo Smjernice za rad Obavještajno-bezbjednosnog direktorata Ministarstva odbrane za 2024-2025. kojim se definišu ciljevi i prioriteti u planiranju, razvoju i realizaciji vojnoobavještajnih, kontraobavještajnih i bezbjednosnih poslova u Ministarstvu odbrane i Vojske Crne Gore, koje se odnose na određeni vremenski period.

Razmatran je nacrt Strategije odgovora na hibridne prijetnje 2024-2028, sa propratnim Nacrtom akcionog plana za implementaciju Strategije i pokrenuta procedura u vezi izmjena Odluke o obrazovanju interresorne komisije za suprotstavljanje hibridnim prijetnjama, koja će biti zadužena za pripremu Strategije i praćenje implementacije akcionih planova.

- Na sjednici je data puna podrška nadležnim institucijama u svim aktivnostima suzbijanja organizovanog kriminala, a posebno u otkrivanju sprege organizovanih kriminalnih grupa sa pripadnicima bezbjednosnog sektora - zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. april 2024 08:25