44. Vlada / - LAZAR RUžIć
29/11/2023 u 22:04 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vlada većinom glasova donijela odluku da odloži popis

Članovi komisije za praćenje uspostavljanja softvera za provjeru podataka prikupljenih tokom procesa popisa stanovništva su Boris Marković, predsjednik komisije, Tihomir Dragaš i Branka Raičević

Odlaganje popisa donijeta je, kako se navodi u saopštenju Vlade, na telefonskoj sjednici, većinom glasova većine članova Spajićevog kabineta. 

- Vlada je 29. novembra 2023. godine na telefonskoj sjednici, na osnovu pribavljenih saglasnosti većine članova, usvojila Uredbu o izmjeni Uredbe o utvrđivanju perioda sprovođenja popisa stanovništva, domaćinstava i stanova i referentnog momenta popisa.

Donijeta je i Odluka o obrazovanju Komisije za praćenje uspostavljanja softvera za provjeru podataka prikupljenih tokom procesa popisa stanovništva - navodi se u saopštenju.

U Uredbi o utvrđivanju perioda sprovođenja popisa stanovništva, domaćinstava i stanova i referentnog momenta popisa ("Službeni list CG", br. 25/23 i 98/23) u članu 2 stav 1 riječi: "od 30. novembra do 15. decembra 2023. godine." zamjenjuju se riječima: "od 3. do 18. decembra 2023. godine.", stoji u odluci vlade.

Članovi komisije za praćenje uspostavljanja softvera za provjeru podataka prikupljenih tokom procesa popisa stanovništva su Boris Marković, predsjednik komisije, Tihomir Dragaš i Branka Raičević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 13:19