/ - FOTO: MINISTARSTVO FINANSIJA
23/02/2024 u 11:08 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vuković: Podrška Mađarske važna za Crnu Goru

Ambasador Neđeši podsjetio je na prisutnost mađarskih kompanija koje imaju značajne investicije u Crnoj Gori, naročito u oblasti bankarstva, telekomunikacija i turizma

Mađarska pružila punu podršku Crnoj Gori na NATO putu, tako će biti i za evropski put Crne Gore, poručio je Jožeš Neđeši, ambasador te zemlje u Crnoj Gori, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

On je to kazao prilikom današnjeg  susreta sa ministrom finansija, Novicom Vukovićem.

Ambasador Neđeši kazao je da ima velika očekivanja od aktuelne Vlade i da je uvjeren da ova Vlada ima odlučnost i kapacitet, da na vrijeme i u otpunosti, ispuni evropsku agendu.

Ministar Vuković zahvalio je na podršci i partnerskom pristupu koji Mađarska ima prema Crnoj Gori, ocjenivši da je podrška ove zemlje naročito  važna, imajući u vidu da će u drugoj polovini godine upravo Mađarska predsjedavati Savjetom Evropske Unije. Takođe je saopštio da očekuje da će se tradicionalno dobre političke, kulturne i ekonomske veze dodatno unaprijediti.

Ambasador  Neđeši podsjetio je na prisutnost mađarskih kompanija koje imaju značajne investicije u Crnoj Gori, naročito u oblasti bankarstva, telekomunikacija i turizma. U cilju većeg zadovoljstva postojećih i privlačenja novih investitora, predložio je ubrzavanje pregovora  o sporazumu o uzajamnoj zaštiti investicija, otpočetim još 2016. godine.

Ministar Vuković kazao je da će Vlada, sa posebnom pažnjom, kreirati poslovni ambijent koji će biti dovoljno podsticajan za kredibilne ulagače.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 18:58