А Вуксановић / - HGI
22/07/2023 u 22:48 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vuksanović: Nećemo biti dio vlade ukoliko u njoj bude ZBCG

Kaže da razgovori o formiranju vlade idu u dobrom "tonu", ali da imaju pitanje koje ih muči

Predsjednik Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović kazao je da je potrebno da što prije dobijemo novu vladu koja će se baviti posljedicama prethodnih štetnih vlada, 42. i 43.

- Svima je jasno da postoje oni koji žele da državne resurse zloupotrijebe -izjavio  je Vuksanović za TV E.

Kaže da razgovori o formiranju vlade idu u dobrom "tonu", ali da imaju pitanje koje ih muči.

- A to je kuda će ova zemlja da ide, kakav će biti karakter ove vlade. Ne moram pojašnjavati što je politika HGi, da mi CG vidimo na zapadu, i mi želimo da ta vlada generira takve procese. Ne radi se ovdje da manjine su prezahtjevne u željama, da nam je stalo do funkcija mi bi sve ovo prihvatili. Ali ne želimo biti dekor na nečemu što nije komplementarno sa našim politikama - kazao je Vuksanović.

Na pitanje da li je "problem" to što je u pregovore ušla i koalicija ZBCG kaže da te politike nisu komplementarne sa politikom HGI.

 - A a nemamo isti pogled na ono što se zove CG. Mi imamo procese po Zeti za nekakvo otpriznavanje Kosova, imamo neke gradove po sjeveru gdje se viju neke druge zastave, čak smo dobili neke cjenovnike koji su u rubljama a ne u eurima. I očigledno da ne možemo biti u istom timu, istom dresu - kaže on.

Ističe da je potpuno jasno da oni neće biti dio vlade ukoliko u njoj bude ZBCG.

- HGI je ponuđeno Ministarstvo za evropske integracije, i nama to nije neprihvatljivo. Kada bi razmišljali uskostranački mi bi to odmah prihvatili, ali ono što nas pretežno opterećuje je gdje će ići ova zemlja - naveo je Vuksanović.

Govoreći o podjeli resora kaže da sektor bezbjednosti nije dobro da bude pod bilo čijim monopolom, već da imaju dvije mogućnosti, da ga vodi profesionalac ili da bude podijeljen na više političkih struktura.

- Cilj je da sektor bezbjednosti ne bude pod monopolom - smatra on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
HGIZBCGVLADA
27. februar 2024 19:29