s / - SRDJAN BOLJEVIC
07/12/2023 u 13:41 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vuksanović Stanković: U suverenističkom bloku nisam bila poželjna, u SDP-u su me sabotirali

Vuksanović Stanković nije sigurna da li će se vratiti u politiku

U crnogorskom suverinističkom bloku nisam bila poželjna zbog mojih jakih izjava i takozvanih ekstremnih stavova, dok su me u SDP-u zbog sujete sabotirali sa svih strana, kazala je bivša poslanica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović Stanković na A plus televiziji.

- Bilo je tu raznih opstrukcija, pizmi i sujeta. Tako sam napustila sam sve poslaničke funkcije i članstvo SDP-a. Smatrala sam da je to moja moralna odluka, a mislim da je narod vidio ko se folira, a ko ne -dodala je ona.

Vuksanović Stanković tvrdi da je za pojedine ljude u crnogorskom bloku bila “previše ekstremna”.

- Nisam bila poželjna da politički djelujem, previše su moje izjave bile jake, ali nisam mogla drugačije jer su pojedinci vrijeđali crnogorski suverinitet i integritet - istakla je ona u emisiji “Tamo i natrag”.

Za, kako kaže, loš rezultat na predsjedničkim izborima “krivi samo sebe”.

“Preovladali su neki drugi interesi. U mojoj partiji su me potkopavali i sve se radilo na tome da se anesteziram u svakakvom smislu. Pamtim lijepe dane u SDP-u, ali u poslednje vrijeme pojedinci su toliko urušili princip te partije, da to ne priliči ljudima koji su godinama u politici- Želim im svaku sreću u radu, ali više me ne zanimaju. U svakom slučaju, građani su pokazali na izborima koliko ih SDP zanima”, poručila je Vuksanović Stanković.

Vuksanović Stanković nije sigurna da li će se vratiti u politiku.

- Vidjećemo, zaista ne znam. Ja imam svoj posao koji mnogo volim, pošto edukujem mlade generacije. Čitavu sebe unosim u to i moji studenti to najbolje znaju. Sada na proljeće biće punih 23 godine kako radim na Univerzitetu Crne Gore. U radu sa studentima nema politike. Ne gledam vjersku i nacionalnu pripadnost, bitno je samo znanje - zaključila je Vuksanović Stanković.

- Napadali su me kad sam izjavila da je treći mandat Vesne Medenice neustavan. 

Vuksanović Stanković je kazala u emisiji da su je brojni napadali kad je izjavila da je treći mandat bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice neustavan.

- Govorili su mi da ne umijem da tumačim pravne norme. Moje kolege koji pravilno tunače ustav i zakon nisu mogli napredovati dok je Medenica bila na funkciji. Napredovali su samo oni koji su slušali nju, a ti koji su kaskali u napredovanju dobili su sudijske funkcije tek kad je Medenica pošla. Izgleda da se kod nas napreduje samo kad imate poklonjene ocjene i kupljene diplome - dodala je ona.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

<p>Ilustracija</p>

MUP otvorio e-mail adresu za slanje upita i prigovora povodom lokalnih izbora u Budvi i Andrijevici Uoči izbora za odbornike u Skupštini opštine Budva, koji će se održati 26. maja 2024. godine, kao i izbora za odbornike u Skupštini opštine Andrijevica, koji će se održati 2. juna 2024. godine, Ministarstvo unutrašnjih poslova otvorilo je novu e-mail adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

25. april 2024 17:05