/ FOTO YOUTUBE SD- NIKOLA ZIROJEVIĆ
25/11/2023 u 16:34 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zirojević od Krapovića tražio informacije u vezi sa tragičnim slučajem u Radanovićima

Zirojević je istakao da mu je informacija potrebna radi daljeg bavljenja ovim slučajem u interesu crnogorske javnosti, a u skladu sa ovlašćenjima koje ima kao član Odbora za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore

Poslanik Socijaldemokrata Crne Gore (SD) Nikola Zirojević uputio je dopis ministru odbrane Draganu Krapoviću, povodom tragičnog događaja koji se dogodio u četvrtak, 23. novembra u mjestu Radanovići, na Jadranskoj magistrali između Tivta i Budve, u kojem je život izgubilo jedno maloljetno lice, a vezano za postupanje pripadnika Vojske Crne Gore na mjestu udesa.

- lako sam iz medija upoznat sa stavom resornog ministarstva da su se pripadnici VCG pridržavali strogih propisa o postupanju učesnika vojne kolone prilikom pratnje štićenih ličnosti, imajući u vidu da se u koloni nalazio visoki oficir NATO-a i armije SAD-a koji je boravio u zvaničnoj posjeti Croj Gori, ne mogu zanemariti ni suprotno mišljenje dato od neimenovanog dugogodišnjeg pripadnika VCG koji je kazao da se, nakon navedenog događaja, „srami da kaze da je vojnik", te da je ponašanje pripadnika VCG nedopustivo i da odgovorni moraju biti sankcionisani. Svakako, ne mogu se oteti ni sopstvenom utisku da je jedan mladi život važniji od bilo kojeg protokola- naveo je Zirojević u dopisu. 

Zirojević je istakao da mu je informacija potrebna radi daljeg bavljenja ovim slučajem u interesu crnogorske javnosti, a u skladu sa ovlašćenjima koje ima kao član Odbora za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore. 

- Na osnovu informacija koje očekujem da dobijem od resornog ministra, zavisiće dalji koraci, među kojima je, svakako, i iniciranje kontrolnog saslušanja na Odboru za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore, čiji sam član- zaključio je Zirojević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. mart 2024 14:20