Nikola Zirojević / SD
19/02/2024 u 13:04 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zirojević: Presuda Osnovnog suda u Nikšiću potvrda policijske torture na Cetinju

Kako ističe, ustoličenje se završilo brutalnom reakcijom policije, zasipanjem nedužnih građanki i građana, među kojima je bio veliki broj žena, djece, starih lica i osoba sa invaliditetom, gomilom suzavca, šok bombi i gumenih metaka

Presuda Osnovnog suda u Nikšiću u predmetu Dragana Todorovića protiv Crne Gore, odnosno Ministarstva unutrašnjih poslova, najbolja je potvrda onoga što smo sve vrijeme tvrdili, da je 5. i 6. septembra 2021. godine na Cetinju prilikom ustoličenja Joanikija Mićovića za mitropolita policija izvršila klasičnu torturu nad okupljenim građankama i građanima, kazao je Nikola Zirojević, poslanik Socijaldemokrata.

- Protest okupljenih građanki i građana protiv ustoličenja na Cetinju, u objektu koji pripada Crnogorkama i Crnogorcima, a ne vjerskoj organizaciji sa sjedištem u drugoj državi, te protiv djelovanja klerikalne Vlade Zdravka Krivokapića koja je, umjesto interesima države, služila interesima SPC, bio je potpuno opravdan i predstavljao demokratski način pružanja otpora takvoj, pogrešnoj politici - kaže Zirojević.

Kako ističe, sve se završilo brutalnom reakcijom policije, zasipanjem nedužnih građanki i građana, među kojima je bio veliki broj žena, djece, starih lica i osoba sa invaliditetom, gomilom suzavca, šok bombi i gumenih metaka.

- Do te mjere je to išlo, da se Prijestonica i nekoliko dana nakon sprovedenog terora, nalazila u oblaku dima. Ova presuda, jedna od mnogih, za nas predstavlja satisfakciju i čvrsto uvjerenje da je ovo samo početak utvrđivanja odgovornosti za sprovođenje brutalne policijske represije nad okupljenim građankama i građanima na Cetinju - kazao je Zirojević

Ističe da neće stati dok odgovornost svakog pojedinca iz bezbjednosnog sektora i izvršne vlasti, koji su rukovodili ovom sramnom akcijom, ne bude utvrđena, a odgovorni adekvatno sankcionisani.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 17:43