NIKOLA ZIROJEVIĆ / - FOTO YOUTUBE SD- NIKOLA ZIROJEVIĆ
26/02/2024 u 14:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zirojević: ZBCG, PES i Demokrate odbile inicijativu za kontrolno saslušanje Ivanovića, Dodik stiže da da radne zadatke iz Moskve

On je kazao da je duh RS sa zastavom koju je Andrija Mandić unio u kabinet predsjednika već ušao u Parlament

Poslanik Socijaldemokrata (SD) i član Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Nikola Zirojević saopštio je da taj odbor danas nije podržao inicijativu za kontrolno saslušanje ministra vanjskih poslova Filipa Ivanovića povodom odlaska funkcionera Crne Gore u Banja Luku, na proslavu neustavnog Dana RS, 9. januara.

Ivanović ne ide na kontrolno saslušanje

Zirojević je, kako je saopšteno iz partije, kazao da je duh RS sa zastavom koju je Andrija Mandić unio u kabinet predsjednika već ušao u Parlament, da se radi o procesu koji traje, te da je to slika “evropeizovane” parlamentarne većine i “nove evropske” Crne Gore oličene u aktuelnoj parlamentarnoj većini.

Zirojević je rekao da ga je iznenadio stav predsjednika države Jakova Milatovića koji je odbio da pođe na proslavu 9. januara, kazavši da poštuje cjelovitost BIH, s obzirom da se, kako je kazao, u vrijeme kada je bio ministar ekonomskog razvoja Milatović “prilično dobro” slagao sa Dodikom i bio “na fonu politike Nove srpske demokratije”.

Obrazlažući inicijativu, Zirojević je rekao da je ovakvim odnosom dijela funkcionera vlasti iz Crne Gore poslata “vrlo ozbiljna” poruka da je došlo do promjene vanjsko-političkog kursa Crne Gore, makar kad je riječ o BIH, te da su resorno ministarstvo i ministar Ivanović morali reagovati, što se nije dogodilo.

Zirojević je na kraju kazao da, nakon ovakvog ponašanja dijela crnogorskih funkcionera, direktno iz Moskve i Minska u Crnu Goru stiže Milorad Dodik da se, kako kaže, “zahvali, da prenese poruke iz Moskve i Minska i da da radne zadatke kako dalje nastaviti”.

Iz SD-a su naveli da inicijativu su, osim Zirojevića, od prisutnih poslanika podržali Nikola Janović (DPS) i Admir Adrović (BS), protiv su glasali Milun Zogović (DNP), Slaven Radunović (NSD), Nađa Laković i Gordan Stojović (PES) i Duško Stjepović (Demokrate), dok je Seid Hadžić, nekadašnji predstavnik SPP-a na listi PES-a, bio uzdržan.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. april 2024 10:08