Živković i Nikolić / - DPS
08/11/2023 u 10:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Živković i Nikolić pozvani na 72. Molitveni doručak u Vašingtonu

U sklopu višednevnog programa planirano je da Živković i Nikolić održe brojne bilateralne sastanke sa kongresmenima, senatorima, privrednicima i drugim značajnim zvaničnicima iz SAD, kako bi američku i međunarodnu političku javnost upoznali sa aktuelnom situacijom u Crnoj Gori

V.d. predsjednika DPS-a i poslanik Danijel Živković i šef poslaničkog kluba DPS-a u Skupštini Crne Gore Andrija Nikolić, pozvani su na 72. po redu Molitveni doručak koji će od 31. januara do 2. februara biti održan u Vašingtonu.

- Demokratska partija socijalista smatra veoma značajnim što će v.d. predsjednika i šef poslaničkog kluba naše partije, prisustvovati tom planetarno važnom događaju. U sklopu višednevnog programa planirano je da Živković i Nikolić održe brojne bilateralne sastanke sa kongresmenima, senatorima, privrednicima i drugim značajnim zvaničnicima iz SAD, kako bi američku i međunarodnu političku javnost upoznali sa aktuelnom situacijom u Crnoj Gori i sve većim prijetnjama po mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu, navode iz DPS-a.

Molitvenom doručku prisustvuju lideri, političari i biznismeni iz čitavog svijeta, bez obzira na rasu, vjeru, nacionalnu ili političku pripadnost. Prvobitna ideja da se političari iz SAD, iz vlasti i opozicije, okupljeni na jednom mjestu zajedno mole za mir i uspjeh SAD-a, prerasla je u organizovanje međunarodnog molitvenog doručka na koji se, pored domaćih, pozivaju i svjetski lideri i političari da zajedno pošalju poruke mira i solidarnosti u svijetu.

- Shodno praksi i tradiciji koja se primjenjuje od prvog Molitvenog doručka, kopredsjedavajući su uvijek predstavnici Demokrata i Republikanaca. Glavni dio programa predstavlja Molitveni doručak kojem prisustvuju sve zvanice. Doručak ima dva specijalna govornika: predsjednika SAD i jednog specijalnog gosta čiji identitet se ne otkriva do samog početka događaja. Uključena je i organizacija regionalnih skupova, kao i druge slične aktivnosti, planirane u skladu sa potrebama učesnika, pojasnili su iz DPS-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. februar 2024 00:55