На парламентарним изборима прошле године била су 83 бирача мање / IZBORI NIKSIC 2021 - IVAN PETROVIC-IPE
30/04/2021 u 11:00 h
Suzana RadevićSuzana Radević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Право гласа у Херцег Новом има 25.590 бирача

ИЗ МИНИСТАРСТВА УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА САОПШТЕНО
У бирачком списку за локалне изборе у Херцег Новом коjи су заказани за 9. маj, на jучерашњи дан, налази се 25.590 бирача, саопштено jе из Министарства унутрашњих послова. На парламентарним изборима прошле године броj бирача за ту општину износио jе 25.507 бирача што jе 83 бирача мање.
Из МУП-а подсjећаjу да увид у бирачки списак, бирач може остварити лично, уз личну карту или путну исправу, сваким радним даном, на шалтерима Подручне jединице за управне послове, држављанство и странце Херцег Нови.
Увид се може остварити и путем портала biraci.me.
– На том порталу, грађанин уносом броjа личне карте или путне исправе може провjерити да ли jе у бирачком списку и на коjем бирачком мjесту гласа – наводе из МУП-а.
Постоjи и могућност и позивањем кол-центра са jединственим броjем 19820.
– Он jе бесплатан и доступан за све кориснике мобилне и фиксне телефониjе у Црноj Гори, и саопштавањем личних података (име и презиме, датум рођења и име родителjа) или jединственог матичног броjа, грађанин ће од оператера добити информациjу о томе да ли jе уписан у бирачки списак и на коjем бирачком мjесту гласа. Грађани ће позивањем овог броjа моћи и да приjаве евентуалне неправилности везане за изборни процес, а поводом расписаних избора за одборнике у Скупштини општине Херцег Нови – поручују из МУП-а.
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 12:16