Pametni sat / - FOTO: SHUTTERSTOCK.COM
15/08/2023 u 10:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Apple Watch dobija velika poboljšanja, ali ne ove godine

Apple navodno razmišlja o magnetnim dodacima, kvalitetnijem ekranu i senzoru za merenje krvnog pritiska, ali na dolazak tih poboljšanja moraćemo malo da pričekamo

Apple za desetu seriju Apple Watcha priprema "najveći redizajn u nekoliko prethodnih generacija", ali ako mislite da ćemo ga vidjeti ove godine, prevarili ste se, kaže Mark Gurman iz Blumberga.

Kompanija navodno radi na tanjem Apple Watch X modelu, s magnetnim kaiševima, senzorom za krvni pritisak i microLED ekranom, a pametni sat se očekuje kasnije tokom 2024. ili čak u 2025. godini.

Stari mehanički priključci za Apple Watch pokazali su se punim pogotkom, pružajući korisnicima mogućnost personalizacije raznim zvaničnim i nezvaničnim narukvicama, ali Gurman kaže da oni zauzimaju prostor koji bi Apple želeo da iskoristi za bateriju i dodatne unutarnje komponente.

Već se neko vrijeme priča o većem i šarenijem microLED ekranu za Apple Watch, no tehnologija je relativno nova i relativno skupa, što znači da se pred Appleom nalazi izazov planira li izbaciti džepu prihvatljivu verziju pametnog sata. Takođe se priča o navodnom uvođenju senzora za krvni pritisak koji čekamo godinama.

Što se ovogodišnjih Apple Watch modela tiče, Gurman kaže da nas čeka pametni sat sličan prethodnima. Apple Watch će dobiti brži procesor, ali zadržaće prošlogodišnju dijagonalu, uključujući onu od 49 mm za Apple Watch Ultra, zaključuje Verge.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 21:31