Tik tom / - FACEBOOK
19/02/2024 u 16:07 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

EU otvara istragu o sadržaju društvene mreže TikTok

TikTok, koji je u vlasništvu kineskog Bajtdensa (ByteDance), mogao bi biti veoma oštro kažnjen ukoliko se dokaže da nije poštovao pravila

Evropska unija otvara istragu o društvenoj mreži TikTok, o tome da li je ta platforma prekršila pravila o onlajn sadržaju koji ima za cilj zaštitu djece i objezbeđivanje transparentnosti.

TikTok, koji je u vlasništvu kineskog Bajtdensa (ByteDance), mogao bi biti veoma oštro kažnjen ukoliko se dokaže da nije poštovao pravila.

Šef industrije EU Tijeri Breton kaže da će se tokom istrage ispitati dizajn programa koji navodno izaziva zavisnost od TikToka, način na koji društvena mreža provjerava starost korisnika i privatna podešavanja.

On je naveo da će takođe u fokusu istrage biti i efekat „zečje rupe“ ili pojava kada korisnici slijede algoritamske preporuke za video snimke koji su ekstremniji od videa koji su prethodno gledali.

Firma koja se ne pridržava zakona mogla bi se suočiti sa potpunom zabranom u Evropi, ili novčanim kaznama koje dostižu i do 6 odsto njenog globalnog prihoda.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. april 2024 17:06